Ma 2018. március 22., csütörtök, Beáta, Izolda és Lea napja van.
 
 
A kor igényeinek megfelelő uszoda épül Veszprémben

Veszprémben járt dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, aki a városházán beszámolt a Veszprémet érintő, állami forrásból megvalósuló sport- és közlekedésfejlesztésekről is. A bemutatott látványtervek jól mutatják, hogy milyen lesz a veszprémi uszoda.

 
Hamarosan kezdődik a Petőfi Színház rekonstrukciója

Több mint 9 milliárd forintos állami támogatás mellett történik meg a Medgyaszay István által tervezett épület eredeti formájának visszaállítása. A terveket társulati ülés keretében ismertették. A munkálatok 2019 áprilisában kezdődnek és várhatóan 2021-ig tartanak. 

 
Ezeréves barátságunkat ünnepeljük

Az Újra szárnyal a Fehér Sas! – Küzdelem az önálló Lengyelországért 17951918 című kiállítás megnyitójával együtt a magyarlengyel barátság hete is elkezdődött hétfőn. Lengyelország száz évvel ezelőtt, 1918-ban, 123 év után nyerte vissza államiságát.

 
Legyünk méltók 1848 örökségére!

Az önkormányzat központi ünnepségén Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár mondott beszédet csütörtökön a Dózsa téren, ahol a Szilágyi iskola diákjai, Szlama László Junior Prima-díjas kobozművész és az MH Légierő Zenekara adott ünnepi műsort.

 
Átadták a Veszprém városért - Pro Urbe díjakat

Porga Gyula polgármester köszöntőjében elmondta, szép hagyomány Veszprémben, hogy a nemzeti ünnepen alkalmat teremtünk arra, hogy azokat is elismerjük, akik gazdagítják Veszprém város közösségét. Az idei díjazottak: Imre Frigyesné, Iváncsik Gergő és Gulyás Péter.

 
Sportfotós kapta az idei Szabad Sajtó Díjat

Zwicker Tamást tüntették ki idén a városi Szabad Sajtó Díjjal, elismerve ezzel több évtizedes fáradozását, melyet a helyi információszolgáltatásban végzett fotósként – többek között a Napló és a Veszprémi 7 Nap lapoknál.

 
Átadták a várpalotai elkerülőt

Két évtizedes álom vált valóra a 8-as út Várpalotát elkerülő szakaszával. Orbán Viktor szerint az új útszakasz elérhető közelségbe hozza azt a tervet, hogy a SzékesfehérvárVárpalotaVeszprém tengely a magyar gazdaság egyik zászlóshajója legyen. 

 
Közösségeinket tartják össze a mindennapok hősei

Ötödik alkalommal adták át a Mindennapok hősei díjakat pénteken Veszprémben. Az idei díjazottak: dr. Dezső Árpád szakorvos, Jakab Zoltán helyszínelő, Rózsa Balázs katasztrófavédelmi szakember, Vincze Zoltánné ápolónő és dr. Takáts István érsekségi kancellár.

 
Megszavazták a költségvetést

Elfogadta az önkormányzat 2018-as költségvetését csütörtökön a képviselő-testület. A polgármester szerint a tények cáfolják az önkormányzati törvényt érő kritikákat: amikor a kormányzat a korábbi hitelterheket átvállalta, akkor adta meg az igazi szabadságot az önkormányzatoknak.

 
Változások lesznek a belváros közlekedésében

A Budapest út – Brusznyai utca – Mártírok útjai és a Bajcsy-Zsilinszky utca – Mártírok útja – Kórház utcai kereszteződések körforgalmú csomóponttá alakításának munkálatai 2018. február 19-től megkezdődnek.

 
Tanuljunk Európától, mutassunk példát Európának!

Mint arról korábban beszámoltunk, Veszprém továbbjutott az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat második fordulójába. Hétfő délután a Városháza Kossuth termében is bemutatták a prezentációt, ami meggyőzte a nemzetközi zsűrit.

 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő:
     Káposztás Vivien
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     kaposztas.vivien@
     gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com