Diplomaátadó a Pannon Egyetemen
2011. január 29. szombat, 21:50 Közéleti hírek

Több mint kétszázan, mérnökök, informatikusok, bölcsészek és társadalomtudósok vehették át oklevelüket január 28-án a Pannon Egyetemen.

Az értékek szerepét hangsúlyozta dr. Mihalovics Árpád rektorhelyettes is köszöntőjében, míg az egyetemet értékteremtő és közvetítő intézményként jelölte meg. Kiemelte, hogy az itt megszerzett tudás kötelezi a végzetteket, hinni kell az erkölcsben és meg kell őrizni a szellem méltóságát. Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere munkahelyet, jövőt és életcélt kívánt a diplomásoknak, reményét fejezte ki, hogy az itt megszerzett tudást a város és a környék javára fordítják majd.

 

Dr. Bíró Péter akadémikus, az MTA Veszprémi Területi Bizottságának elnöke az itt megszerzett diploma és tudás értékét hangsúlyozta köszöntőjében, mellyel a nemzet szellemi és erkölcsi felemelkedését szolgálják majd a fiatal szakemberek. A rendezvényt szervező Műszaki Informatikai Kar dékánja, Dr. Friedler Ferenc kiemelte, hogy a végzetteknek meg kell érteniük a mai világ működését, így lehetnek sikeresek és versenyképesek. Azt tanácsolta, hogy mindig a hosszú távú szakmai szempontoktól vezérelve hozzák meg döntéseiket, és jussanak el személyes képességeik határáig.
 
Az ünnepségen Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója előtt tisztelegtek Konyicska Renáta, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem növendékének kiváló zongorajátékával. Ezt követően címzetes egyetemi docensi címet vehetett át dr. Szalmásné dr. Pécsvári Gabriella, a MOL Ásványolaj- és Széntechnológiai Intézeti Tanszék megalapításában végzett tevékenységéért, valamint dr. Pomázi Gyöngyi, az Akadémiai Kiadó nyelvi és gazdasági szerkesztőségének igazgatója, akivel szótárak kiadásában és számos területen működik együtt az egyetem Germanisztikai Intézete.
 
Az ünnepség keretében neveléstudományok, nyelvtudományok és informatikai tudományok tudományágban doktorokat avattak, majd átvehették okleveleiket a Mérnöki Kar, Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar, valamint a Műszaki Informatikai Kar végzett hallgatói.
 
Forrás: Vehír.hu