Enyhíthet a munkaerőhiányon az új munkásszálló
2019. január 25. péntek, 09:15 Közéleti hírek

Átadták az új, 80 fő befogadására alkalmas munkásszállót a Pápai úton Veszprémben.

Csütörtök délelőtt adták át a Pápai út 37. szám alatt álló épületben kialakított, 300 millió forintos munkásszállót. A beruházást fele-fele arányban a veszprémi önkormányzat és a Nemzeti Foglalkoztatási Alapon keresztül a kormány finanszírozta.


Az épület nyugati szárnyának első két emeletén alakítottak ki munkásszállást 

A 2018 májusában kezdődött rekonstrukció során két emeleten összesen húsz lakóegységet alakítottak ki vizesblokkokkal, vasalószobával és orvosi szobával. Az épület tartószerkezetét nem építették át, a funkcióváltások csak a válaszfalak áthelyezését kívánták meg. A teljes körű belső szakipari munkák elvégzése mellett új műanyag szerkezetű homlokzati nyílászárókat építettek be. Ezzel egyidejűleg az ingatlan vízi-közműveinek átépítéssel egybekötött felújítását illetve a meglévő gázelllátó rendszer átalakítását is elvégezték.

A kivitelezés részekén üzemeltetéshez szükséges bútorokat, ágyneműket, elektronikai és takarítóeszközöket is vásároltak. A munkásszállás üzemeltetését a „VESZOL” Veszprémi Közösségi Lakásügynökség Nonprofit Kft végzi. Az új lakók a következő hónapban költözhetnek be.

A 80 fős munkásszállótól a munkaerőhiány csökkenését remélik Veszprémben. Porga Gyula polgármester a csütörtöki átadón azt mondta, a Veszprémben működő vállalkozások igénye volt az új munkásszálló kialakítása, hisz az ország más pontjaihoz hasonlóan itt is munkaerőhiánnyal küzdenek a cégek.

Az új szálló remélhetőleg hozzájárul Veszprém gazdaságának fellendüléséhez, és elősegíti a munkaerőigények kielégítését. A projekt eredményeként működtetési feladatok ellátására 4 új munkahely is létrejött.


Porga Gyula és Takács Szabolcs a csütörtöki átadón 

Takács Szabolcs megyei kormánymegbízott szerint a szálló megépülése gazdasági stabilitást mutat, és a fejlődés egyik szimbóluma.

„Veszprém egy szerencsés, dinamikusan fejlődő város, melynek vezetése gyorsan reagál a gazdasági változásokra” – mondta.

Az egyre nagyobb munkaigények enyhítésére szolgáló, kulturált de mégis olcsó szálló kialakításának megépülését örömmel támogatta a kormány. A remények szerint ez tovább növeli a város és a régió gazdasági versenyképességét.

A szállót Márfi Gyula veszprémi érsek áldotta meg.


Forrás: Vehír.hu
(Kép: Kovács Bálint)