Megújult a gyulafirátóti orvosi rendelő
2019. február 06. szerda, 10:03 Közéleti hírek

Közel 70 millió forintból újították fel a gyulafirátóti orvosi rendelőt. Az épületben felnőtt és gyermek háziorvosi praxis valamint védőnői szolgálat is működik.

Az uniós és állami támogatásból megvalósult projektben két rendelő és a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségek, várótermek felújítását, két háziorvosi praxis fejlesztését valósították meg.

Az épületben dr. Szabó Tamás háziorvos és dr. Dékán Annamária gyermek háziorvos gondoskodik a lakosság egészségéről – a körzethez 3180 fő tartozik.

 
Nyílászárókat cseréltek, szigetelteék a homlokzatot

Az épületegyüttes szerkezetileg ugyan jó állapotban volt, energetikai korszerűsítéséhez azonban a homlokzati falak és a padlásfödém hőszigetelésére, a homlokzati nyílászárók cseréjére volt szükség.

A rendelőkhöz tartozó mosdókat akadálymentesítették, a gyermekorvosi egységben a váró és a rendelő helyiségeket megcserélték, az új tájolás kedvezőbb az akadálymentesítés szempontjából.

Az épület elavult elemeit: a belső padlókat, falburkolatokat, belső ajtókat, elektromos hálózatokat, gépészeti rendszereket, szanitereket, fűtési hőelosztókat is bontották, cserélték, modernizálták.


Kulturált körülmények között várakozhatnak a betegek

Megoldódott a parkolás kérdése is: az épület mellett újonnan térkövezett területen kulturált körülmények között lehet letenni az autókat, természetesen akadálymentes parkolóhelyet is találunk az egészségügyi intézménynél.

 
Parkolni is lehet az épület mellett

A tavaly tavasszal elkezdett felújítás decemberben fejeződött be, a rendelés azonban ez idő alatt is itt zajlott: a két háziorvos úgy alakította rendelési idejét, hogy meg tudjanak osztozni azon a helyiségen, amelyiket éppen nem érintette a munka.

Az épületet kedd délután Brányi Mária alpolgármester, Czaun János a városrészi önkormányzat vezetője és Cziráki Zsolt, a kivitelező Min-Tech Kft. vezetője adták át az orvosoknak és a lakosságnak.

Forrás: Vehír.hu
(Kép: Domján Attila)