Nagy beruházások a Dózsavárosban
2019. április 09. kedd, 23:40 Közéleti hírek

Ismét ülésezett a Dózsavárosi Tanács: a városrészi civil szervezeteket és intézményeket tömörítő csoport az idei városi költségvetésnek a körzetre vonatkozó fejlesztéseiről tájékozódott.

A városrész két egyéni választókörzetének önkormányzati képviselői, Hegedűs Barbara és Halmay György ismertették Veszprém idei költségvetésének a Dózsavárost érintő sorait. Ezúttal komoly beruházásokban érintett a városrész, hiszen már épül a belső körgyűrű Pápai és Jutasi utakat összekötő szakaszának első üteme a Pápai és a Kistó utcák között.

A projekt munkálatai jó ütemben zajlanak, Hegedűs Barbara szerint jó esély van rá, hogy a tervezett időben elkészül a szakasz, amit a jövőben a Kistó és a Tüzér utca összekötésével folytatnak majd.


Időben elkészülhet a belső körgyűrű új, Pápai–Kistó utcék közötti szakasza 

A fejlesztés jelentőségét az adja, hogy a majdani új völgyhídon keresztül a város keleti részével összekapcsolódó körgyűrű a szakemberek szerint harmadával csökkentheti a belváros autóforgalmát, de helyi szinten is hasonló eredményt várnak el a fejlesztésektől: a létrejövő új közlekedési tengely tehermentesítheti a kertváros szűk, családi házas utcáit az átmenő forgalomtól.

 
Jelenleg a csapadékvíz-elvezetést fejlesztik, de hamarosan maga az út is megújulhat

Szintén jelentős változások várhatók a Pápai úton: fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszerét, és ezt követően maga az útfelület is megújul.


Hegedűs Barbara és Halmay György válaszoltak a felmerülő kérdésekre

A Dózsavárosi Tanács ülésének résztvevői maguk is előterjesztettek témákat.

Visszatérő kérdés a közösségi térként is működő könyvtár felújítása, illetve a Dózsa iskola régi épületének megújítása. Ezek nagy költségigényű beruházások, melyekre egyelőre nem látszik forrás, ugyanakkor Hegedűs Barbara hozzátette: bíznak abban, hogy Veszprém 2023-as Európa Kulturális Fővárosa projektjében a Dózsavárosi Könyvtárhoz hasonló közösségi tereknek a fejlesztése is napirendre kerülhet.

 
Forrás: Vehír.hu
(Kép: Domján Attila)