Új rendelő várja a kádártaiakat
2019. szeptember 25. szerda, 08:07 Közéleti hírek

Az új rendelőket 61,6 millió forintos uniós támogatásból alakították ki az egykori faluház épületében.

Az ünnepélyes átadáson Porga Gyula polgármester kiemelte: az önkormányzat legfőbb feladata a veszprémiek jó közérzetének és biztonságának megteremtése, amiben kiemelt szerepe van az egészségügyi ellátórendszernek is. Nem véletlen, hogy az elmúlt években több rendelőt is felújítottak a városban.

A polgármester hozzátette: a kádártaiak magas színvonalú orvosi ellátásban részesülhetnek, a szakemberek kiváló munkája mögé pedig az önkormányzat feladata odatenni a XXI. századi elvárásoknak megfelelő infrastruktúrát.


Czaun János és Porga Gyula

Czaun János, a városrész egyéni választókerületi önkormányzati képviselője felelevenítette: a régi rendelő felújítását már jó ideje kérték a kádártaiak, amikor azonban a faluház új helyre költözött, adta magát a lehetőség, hogy a megüresedett ingatlant rendbe téve ott folytatódhasson az ellátás, így az épület továbbra is a közösséget szolgálja.

A politikus megjegyezte, hogy reményei szerint a jövőben a régi rendelő is hasonló sorsra jut, és egy felújítást követően újra a köz szolgálatába állhat.

A rendelőhelyiségek mellett a szükséges mosdókat, kiszolgáló helyiségeket, várókat is kialakították, a beruházás során az ingatlan előtti közterületen egy akadálymentes parkolóhelyet jelöltek ki.

Az épület homlokzata hőszigetelő rendszert kapott, vakolt felületképzéssel, a padlásfödémén pedig hőszigetelés készült.

Az épületben megújult a teljes villamos hálózati rendszer, az épületen belül felújították az ivóvíz- és szennyvízvezeték-rendszert, új szaniter termékeket építettek be. A fűtési rendszert érintően a hőleadókat cserélték ki.

 

Forrás: Vehír.hu
(Kép: Domján Attila)