Átvették megbízólevelüket a veszprémi képviselők
2019. október 22. kedd, 21:38 Közéleti hírek

Átvették megbízólevelüket a közgyűlés tagjai kedden a városházán. 

A megbízóleveleket Kovács Gergely, a helyi választási bizottság elnöke adta át a polgármesternek és a képviselőknek. Az elnök elmondta, az önkormányzati választás érvényes és eredményes volt.

A városháza Kossuth-termében tartott eseményen a kormánypárti jelöltek közül Porga Gyula polgármester, Brányi Mária, Hegedűs Barbara, Stigelmaier Józsefné, Bázsa Botond, Csik Richárd, Halmay Gábor, Kovács Áron, Pálinkás Roland és Strenner Zoltán képviselők vették át megbízólevelüket.

A kormánypártok kompenzációs listájáról bekerült Czaun János visszalépett, a helyére Sótonyi Mónikát jelöli a Fidesz-KDNP.

A hatpárti (DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd) ellenzék részéről Katanics Sándor, Guzslován Gábor, Benczik Gabriella, Kovács Rajmund, Gerstmár Ferenc, Hartmann Ferenc és Zakar Csaba vette át megbízólevelét.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a választópolgárok Porga Gyulát (Fidesz-KDNP) választották polgármesternek, míg a tizenkét egyéni választókerület közül nyolcban a Fidesz-KDNP jelöltje, négy körzetben a hatpárti ellenzéki összefogás képviselőjelöltje győzött az önkormányzati választáson.

 

A kompenzációs listáról három közgyűlési helyet nyert el az ellenzéki összefogás, kettőt a kormánypártok.

A képviselők a jövő csütörtöki közgyűlés alakuló ülésén teszik le esküjüket.

Képgaléria itt >>

 
Forrás: Napló-Online.hu
(Kép: Pesthy Márton)