Ma 2018. február 23., péntek, Alfréd napja van.
 
Megszavazták a költségvetést

Elfogadta az önkormányzat 2018-as költségvetését csütörtökön a képviselő-testület. A polgármester szerint a tények cáfolják az önkormányzati törvényt érő kritikákat: amikor a kormányzat a korábbi hitelterheket átvállalta, akkor adta meg az igazi szabadságot az önkormányzatoknak.

 
Változások lesznek a belváros közlekedésében

A Budapest út – Brusznyai utca – Mártírok útjai és a Bajcsy-Zsilinszky utca – Mártírok útja – Kórház utcai kereszteződések körforgalmú csomóponttá alakításának munkálatai 2018. február 19-től megkezdődnek.

 
Hajrá Zsolt! Hajrá Veszprém!

Süle Zsolt énekes, dalszerző, szövegíró "Zöld a május" című szerzeménye bejutott a legjobb nyolc közé A DAL 2018. döntőjébe. Zsolt mellett veszprémi zenész kollégák, barátok működnek közre az élő adás során. Gratulálunk, és szurkolunk Zsolt daláért február 24-én is a tévék előtt!

 
Tanuljunk Európától, mutassunk példát Európának!

Mint arról korábban beszámoltunk, Veszprém továbbjutott az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat második fordulójába. Hétfő délután a Városháza Kossuth termében is bemutatták a prezentációt, ami meggyőzte a nemzetközi zsűrit.

 
Veszprém bejutott az EKF 2023 pályázat második körébe

Debrecen, Győr és Veszprém pályázatait ajánlja az Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekt döntőjébe a pályázat független nemzetközi szakértői testülete. 

A tanácsadó testület 2018 végén tér vissza és tesz ajánlást a pályázat magyarországi nyertesére.
 
75 milliárdból fejlődik Veszprém

A Modern Városok Program veszprémi fejlesztéseiről tartott sajtótájékoztatót kedd délután Kósa Lajos, a programért felelős tárca nélküli miniszter. Kósa a Veszprémi Állatkertben tartott tájékoztatót, miután megtekintette a vadaspark területén jelenleg is zajló fejlesztéseket. 

 
Biztos jövőt ígér a költségvetés

A polgármester pénteken nyújtotta be a közgyűlés elé a 2018. évi költségvetési javaslatot, amit a héten már a bizottságok tárgyalnak. Porga Gyula hétfőn délelőtt sajtótájékoztató keretében bemutatta a költségvetés főbb számait.

 
Orbán Viktor: az önkormányzatiság lebontása fake news, Veszprém mintaváros

Veszprémben rendezik meg a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlését, aminek megnyitóján felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök is a Városházán. Példa értékűnek látja Veszprém fejlődését a miniszterelnök, aki cáfolta az önkormányzati rendszer állítólagos átalakításával kapcsolatos pletykákat.

 
Két új belvárosi csomópont épül Veszprémben

A fenntartható városi közlekedésfejlesztés jegyében indítja el évek óta várt projektjét Veszprém. Brányi Mária alpolgármester a januári közgyűlésen jelentette be, idén megépítik az új belvárosi csomópontokat. A beruházás nettó 362,5 millió forintba fog kerülni.

 
A Balaton a jövőben Közép-Európa egyedülálló turisztikai régiójává válhat

Módosult a turizmusfejlesztési törvény szerint a Balaton-régió területe. Néhány kisebb település kiesett, viszont bekerült Veszprém városa, Eplény, Sümeg és a bakonyi területek. Megkérdeztük az érintett megyei települések illetékeseit, milyen előnyökkel járhat ez a bővítés rájuk nézve?

 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő:
     Káposztás Vivien
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     kaposztas.vivien@
     gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com