Ma 2018. szeptember 18., kedd, Diána napja van.
 
 
Polgármesteri sajtóközlemény

Veszprémiek ezrei sokat tesznek azért, hogy vigyék városunk jó hírét szerte a világban. Hosszú évek, évtizedek munkája azonban egy pillanat alatt lerombolható, ha nem figyelünk oda kellőképpen embertársainkra, az emberi élet igazi értékeire.

 
Mindenki másképp egyforma

Csütörtökön tartották meg a II. Megyei Esélyegyenlőségi Napot a Szent Imre téren, ahol a fogyatékkal élő embertársaink az mutatták meg, hogy nem terhei, hanem értékei társadalmunknak.

 
Meghívó az ENriCH európai projekt megnyitójára

A Tárd fel európai kulturális örökségedet! (ENriCH) című Európa a Polgárokért projekt vezető partnere Veszprém város Önkormányzata, a partnerség körében pedig észt, francia, osztrák és szlovén szervezetek találhatók. A nemzetközi kulturális projekt két napos megnyitó rendezvénye Veszprémben lesz 2018. szeptember 18–19-én. Minden érdeklődőt szerettel várunk!

 
Pannon Egyetem: „Magasra tettük a lécet”

Pénteken tartották meg a Pannon Egyetem Mérnöki Karának évnyitóját és díszoklevél átadóját az egyetem aulájában, amely az intézmény központi évnyitója is volt. Dr. Németh Zoltán Pro Meritis díjat kapott, a Volkra Ottó-díjat idén dr. Markó László vehette át.

 
Ismét támogathatjuk a kórházat – és az egészségünket

Ötödik alkalommal rendezik meg az Egészség útja programot szeptember 22-én. A nap során sporttal, kultúrával és szűrővizsgálatokkal is tehetünk egészségünkért, illetve támogathatjuk a Csolnoky Ferenc Kórházat.

 
Petőfi Színház: átmeneti szezon, rekonstrukció

A szerdai évadnyitón ismertették a színház 2018/2019-es évadának előadásait, illetve a nemsokára kezdődő rekonstrukciós munkálatokat. Nagyszerű a fogadtatása a színház darabjainak, jó a visszajelzés a nézők felől – hallhattuk a büszkén értékelő Oberfrank Pál igazgatótól 

 
Rasovszky Kristófot ünnepelte Veszprém

A glasgowi úszó Európa-bajnokság legnagyobb szenzációjának mondhatjuk Rasovszky Kristóf szereplését, aki mindhárom számában érmet tudott szerezni: egy ezüstöt és két aranyat! Az augusztus huszadikai tűzjáték után Kristófot ünnepelte a város.

 
Veszprém környékén van munkaerőtartalék

Porga Gyula, Veszprém polgármestere azt mondta, a városban gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség, munkaerőhiány lépett fel. Jó hír viszont, hogy a környező településekben van még tartalék. Interjú a polgármesterrel.

 
Rendkívüli közgyűlést tartottak a Városházán

Négy napirendi pontot tárgyalt a képviselőtestület rendkívüli közgyűlésen hétfő reggel. Átesett a tűzkeresztségen a július 15-ei időközi önkormányzati választáson megválasztott Kovács Áron. Megemelték a rátóti óvoda építésére szánt forrást.

 
Entente Florale: összességében pozitív a kép Veszprémről

Az Entente Florale nemzetközi zsűritagjai pénteken érkeztek Veszprémbe, hogy a megadott szempontok alapján értékeljék a várost. Elsőre jó benyomásokat szerzett a szakmai zsűri: a jó kondícióban lévő épületek, a harmonikus utcabútorok és jól gondozott fák mellett van néhány javaslatuk is.

 
Jelentős forgalmirend-változások a belvárosban

A belvárosi kettős körforgalom építése második szakaszába érkezett, ami újabb és nagyobb volumenű forgalmi változást von maga után, melyre június 11-től számíthatnak a városlakók és a Veszprémbe érkezők.

 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Élőkép az új körforgalom építéséről
Dupla kattintással teljes képernyőn!

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő:
     Káposztás Vivien
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     kaposztas.vivien@
     gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com