Ma 2019. október 22., kedd, Előd napja van.
 
 Veszprém Város Önkormányzata közös megemlékezésre hívja Önt és családját!
 
Új hagyományt teremtett a Német Klub

Első alkalommal szervezett német nemzetiségi napokat a Veszprémi Német Klub. Az Agórában tartott gálán a házigazda Német Klub kórusa mellett a környékbeli sváb gyökerű településekről: Gyulafirátótról, Herendről és Városlődről is érkeztek fellépők.

 

Az utóbbi évek közel 50 veszprémi fejlesztését mutatja be az interaktív térképünk: szabadidő, útfejlesztés, kulturális, oktatási, szociális és idősügyi beruházások, egészségügy, zöld-beruházás, piaci befektetés itt >>


 
December 20-ig számíthatunk útlezárásokra

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket, hogy gyűlés miatt 4 helyszínen félpályás útlezárás lesz Veszprémben 2019. október 21. és december 20. között hétköznapokon 7-től 9.30 óráig.

 
Jótékonysági hangverseny

Veszprém Város Vegyeskara sok évtizede ad halottak napja alkalmából műsort. Idén a Kálvin János parki református templom új terme javára rendeznek jótékonysági hangversenyt október 30-án, szerdán este a Hangvillában.

 
Porga a veszprémi fejlesztéseknek tulajdonítja győzelmét

A Veszprémben polgármesterként harmadik ciklusát kezdő Porga Gyula (Fidesz-KDNP) nagy lehetőségnek tartja, hogy a város 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz.

 
Porga Gyula polgármester, Fidesz-többség a Közgyűlésben

A 2019. évi önkormányzati választáson a polgármester-választást Porga Gyula nyerte Katanics Sándorral szemben 55-45 arányban. A közgyűlésbe 10 képviselő a Fidesz-KDNP, illetve 7 képviselő a DK-JOBBIK-LMP-MSZP-MOMENTUM-PÁRBESZÉD összefogás támogatásával jutott be.

 
Aktuális útfejlesztések és útlezárások Veszprémben
A veszprémi útfejlesztések, ideiglenes útlezárások időtartama is megtekinthető az önkormányzat interaktív térképén.
 
Megválasztották a nemzetiségi önkormányzatokat is

Többnyire a települési önkormányzati választást jóval meghaladó részvétellel zajlottak a nemzetiségi 

– lengyel, német, ukrán, örmény és roma  
önkormányzatok megválasztása Veszprémben. 
 
Ösztöndíj a legkiválóbbaknak

A veszprémi önkormányzat által alapított felsőoktatási tanulmányi ösztöndíjat évről-évre 5 veszprémi tanuló veheti át. 2018-ban a rendelet egy újabb kategóriával egészült ki, amely a veszprémi székhelyű felsőoktatási intézmény kiváló tanulóit ismeri el. Pénteken nyolc fiatal vehette át az ösztöndíjat.

 
Indulhat a veszprémi völgyhíd tervezése

A Modern Városok Program részeként felépülő új veszprémi viadukt mintegy 350 méter hosszú lesz, megvalósítva a Pápai út és a Jutasi út összekötését, amivel a város belső útgyűrűjéből hiányzó részt alakítanak ki.

 
Veszprém és a Balaton-régió lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban

Veszprém nyerte el az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet, jelentette be a döntést a független nemzetközi bírálóbizottság elnöke, Aiva Rozenberga a Művészetek Palotájában pénteken. A pályázat második fordulójában Veszprém és a Balaton térség közös pályázata mellett Győr és Debrecen városa versengett a címért.

 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Adatvédelmi tisztviselő (DPO):

     T. Kiss Csaba
     Telefon: (88) 549-107
     tkiss.csaba@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő:
     Káposztás Vivien
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     kaposztas.vivien@
     gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com