Ma 2018. július 17., kedd, Endre és Elek napja van.
 
Önkormányzati képviselőt választottak Veszprémben

A Helyi Választási Bizottság 10/2018. (VII.15.)  számú határozata szerint Veszprémben a 2018. július 15. napjára kitűzött Veszprém 08. számú választókerületet érintő helyi önkormányzati képviselő időközi választása eredményes volt. Veszprém 08. számú választókerületének önkormányzati képviselője: Kovács Áron Zoltán (Fidesz-KDNP). 
 
Modern színház épül klasszikus köntösben

Kétirányú időutazás lesz a Petőfi Színház felújítása: egyrészt visszaállítják a múlt század eleji, Medgyaszay István által megálmodott állapotot, másrészt viszont modern technikával szerelik fel a színpadot. Interjú a rekonstrukcióról Oberfrank Pál igazgatóval.

 
Osztálytalálkozót tartottak az Ünnepi Játékok operasztárjai

A tizenöt éves VeszprémFest operaestje  július 13-án, pénteken – egyfajta szummája is volt az elmúlt másfél évtizednek. Egy biztos: egyik fellépőnek sem kellett GPS, hogy megtalálja Veszprémet. 

 
Ajtók csukódnak és nyílnak a diplomázók számára

A Pannon Egyetem Modern Filológia és Társadalomtudományi Kar diplomaátadóján a jövő nemzedékét szép szavakban gazdag útravalóval búcsúztatták. Az ünnepélyen beszédet mondott – többek között – Porga Gyula polgármester, aki kiemelte: a hallgatók egy gyönyörű várost is kaptak ajándékba.

 
Helyettesítések a fogorvosi rendelők felújítása idején

Az Önkormányzat tájékoztatja az SZTK Rendelőintézet körzeti fogorvosi rendelőiben ellátást igénybe vevő betegeket, hogy a 2018. július 09 és 23. között zajló felújítás idején helyettesítő szakorvosokhoz fordulhatnak.

 
Neves művészek a veszprémi Auer fesztiválon

Augusztus 1–5. között negyedik alkalommal rendezik meg Veszprémben az Auer fesztivált. A programsorozat célja, hogy Auer Lipót szülővárosába, Veszprémbe hozza azokat a művészeket, akik a nemzetközi zenei élet főszereplőiként a világ legjelentősebb koncerttermeiben lépnek fel.

 
Entente Florale: összességében pozitív a kép Veszprémről

Az Entente Florale nemzetközi zsűritagjai pénteken érkeztek Veszprémbe, hogy a megadott szempontok alapján értékeljék a várost. Elsőre jó benyomásokat szerzett a szakmai zsűri: a jó kondícióban lévő épületek, a harmonikus utcabútorok és jól gondozott fák mellett van néhány javaslatuk is.

 
Közgyűlés: újabb pályázatok és beruházások

Újabb fejlesztésekről és beruházásokról döntött a júniusi közgyűlés. Komoly fejlesztések várhatók a Módszertani Bölcsődében, megújulhat a Március 15. utcai sportcsarnok és uszoda is, és további két orvosi rendelő felújítására is pályázik az önkormányzat.

 
EKF szervezetté alakult a Balatoni Korona Zrt.

A társaság új neve májustól VeszprémBalaton 2023 Zrt., legfőbb feladata pedig Veszprém és a balatoni régió második körbe jutott Európa Kulturális Fővárosa pályázatának továbbfejlesztése, így a jövőben a balatoni korona kezelése mellett rendezvényszervezési és pályázati-tanácsadási tevékenységet is folytat.

 
Jelentős forgalmirend-változások a belvárosban

A belvárosi kettős körforgalom építése második szakaszába érkezett, ami újabb és nagyobb volumenű forgalmi változást von maga után, melyre június 11-től számíthatnak a városlakók és a Veszprémbe érkezők.

 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Élőkép az új körforgalom építéséről
Dupla kattintással teljes képernyőn!

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő:
     Káposztás Vivien
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     kaposztas.vivien@
     gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com