Ma 2017. szeptember 20., szerda, Friderika napja van.


 
Kossuth Lajosra emlékeztek születésének évfordulóján

A Kossuth Lajos-laktanyában megtartott ünnepségen  amelyen a Magyar Honvédség 54. Veszprém Radezred Kossuth-laktanya katonái vettek rész – Darnai Zoltán főhadnagy emlékezett meg a névadó születésének 215. évfordulójáról.

 
Ismét a fiataloké volt az Aréna

A tavalyi sikeres debütálás után idén második alkalommal rendezték meg a Fiatalok Napját Veszprémben.Tizenegy középiskola diákjai vettek részt a sportprogramokon és a játékos vetélkedőkön péntek délután a Veszprém Arénánál.

 
Pénteken rajtol a mobilitási hét

A környezettudatosság mellett a biztonság is előtérbe kerül az Európai Mobilitási Héten szeptember 15. és 22. között. A programok között gyalogos és kerékpáros, sőt kickbike - ez utóbbi a roller és a bicaj kereszteződése - túra is szerepel.

 
Volkra Ottó-díjat kapott Márfi Gyula

A veszprémi érsek a Pannon Egyetem Mérnöki Karának pénteki tanévnyitó ünnepségén vehette át az elismerést, ahol köszöntötték a gólyákat és kitüntették az elődöket is.  A rektor emlékeztetett: az elmúlt évtizedek során a Pannon Egyetem egy nemzetközileg is elismert, hálózatos intézménnyé vált.

 
Megtartották a bevált igazgatókat

A tankerülethez tartozó iskolák közül Veszprémben hét intézményben zajlott igazgatói pályázat, 5 általános iskolában és 2 gimnáziumban, mindenhol a korábbi igazgató mandátumát hosszabbították meg öt évvel.

 
Az a jó, ami jó mindenkinek

Újszerű gondolkodásmód a KRAFT, a győztes-győztes elvre koncentráló stratégia. Veszprém pályázik a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa címre, s ez hangsúlyt ad a KRAFT adta lehetőségeknek. Beszélgetés dr. Gaál Zoltán professor emeritusszal a KRAFT-ról.

 
Sokszínű évad előtt áll a Petőfi Színház társulata

Évadnyitó társulati ülést tartottak a Petőfi Színházban hétfőn. Oberfrank Pál igazgató beszédében szólt a hamarosan kezdődő épületrekonstrukcióról, illetve arról, hogy a Veszprémi Petőfi Színház nonprofit kft.-vé alakulna át.

 
Modern Városok Program: 61,5 milliárd Veszprémnek

Közös sajtótájékoztatón mutatta be a Modern Városok Program fejlesztéseinek jelenlegi állapotát Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes és Porga Gyula polgármester kedd reggel a Városházán.

 
A településkép nem magánügy

A Településképi törvény szabályozza, hogy milyen elvek alapján építkezhetünk: az épületek megjelenését, formáját, a településképbe való beilleszkedését érinti. Horváth Gábor városi főépítészt kérdeztük a veszprémi sajátosságokról.

 
A közösség jövőjéről gondolkodtak

A 2023-as Európa Kulturális Főváros pályázattal kapcsolatban rendeztek konferenciát pénteken a Hangvillában. Porga Gyula polgármester elmondta: az EKF nem arról szól, hogy a nyertes város egy évre fesztiválvárossá váljon. Az EKF pályázat egy eszköz, melynek a közösségépítés a lényege.

 
Veszprém város és a Balaton együtt pályázna az "Európa Kulturális Fővárosa 2023" címre

A Balatoni Szövetség és Veszprém város közösen rögzítették Hévízen azon szándékukat, hogy fogalmazzanak meg olyan kulturális alapú térségfejlesztési elképzeléseket, amelyek erősítik és elősegítik a cím elnyerésének esélyét.

 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő:
     Káposztás Vivien
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     kaposztas.vivien@
     gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com