Ma 2019. április 21., vasárnap, Konrád és Zelmira napja van.
 
Közgyűlési meghívó (2019.04.25.) Nyomtatás

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata
2019. április 25-én, csütörtökön 8.00 órától 
tartja közgyűlését a Városháza Kossuth-termében. 

 
Veszprém is támogatja a Notre Dame újjáépítését

Porga Gyula polgármester hivatalos Facebook oldalán jelentette be, hogy Veszprém városa  jövőbeli Európa Kulturális Fővárosként is példát mutatva  12023 euróval támogatja a hétfő esti tűzesetben súlyosan megrongálódott párizsi katedrális újjáépítését.

 
2022-ig megépül a déli elkerülő első üteme

Két ütemben valósulhat meg a nyolcas út Veszprémet elkerülő szakaszának korszerűsítése. Elsőként a litéri és a füredi csomópont közötti szakaszt fejlesztik, ez 2022-re készül el.

 
Zsebedben az irodalom: beüzemelt Veszprém első POKET automatája

Akkora, mint egy termetesebb okostelefon, de egy sokkal izgalmasabb, értékesebb univerzumra nyit világot. Egy évvel a Sztalker Csoport által életre hívott POKET zsebkönyvek elindítása után mától Veszprémben is vásárolhatunk könyveket automatából.

 
Veszprémi útfejlesztések, útlezárások aktuális térképe

Veszprém folyamatban lévő útfejlesztései, illetve az ideiglenes útlezárások időtartama is megtekinthető az önkormányzat interaktív térképén itt >>

 
Nagy beruházások a Dózsavárosban

Ismét ülésezett a Dózsavárosi Tanács: a városrészi civil szervezeteket és intézményeket tömörítő csoportot az idei városi költségvetésnek a körzetre vonatkozó fejlesztéseiről Hegedűs Barbara és Halmay György önkormányzati képviselők tájékoztatták.

 
Köztéri szobrok és veszprémi ingatlanok a napirenden

Új köztéri alkotások kihelyezéséről, a Völgyhíd téri egykori Dohnányi zeneiskola épületéről és Szilágyi László festőművész Miklós utcai lakásáról is döntöttek a képviselő-testület csütörtöki ülésén.

 
A kulturális kormányzat minden eszközzel támogatja az EKF pályázatot

A kulturális kormányzat hivatalosan is jóváhagyta a nemzetközi szakértői bizottság ajánlását, és minden eszközzel támogatja a felkészülést - hangzott el szerdán az EMMI-ben. Az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós szerint Veszprém minden szempontból jó választás az EKF 2023 címre.

 
Készül a veszprémi zöldfelületi stratégia

A Közgyűlés 2018. októberi ülésén döntött a veszprémi zöldfelületi stratégia megalkotásáról. A kitűzött célok megvalósítására jött létre a Zöldfelületi munkacsoport, amely a stratégia megalkotásához szükséges vizsgálatokról és a legfontosabb feladatoktól számolt be a Városházán kedden.

 
Beváltak a helyi járatos autóbuszok

Bő két hónapja újult meg a helyi járatos buszpark a megyeszékhelyen. A járművek műszaki állapotáról és a karbantartási tapasztalatokról a tömegközlekedést üzemeltető céget és a buszokat rendelkezésre bocsátó társaság vezetőjét kérdeztük.

 
Veszprém és a Balaton-régió lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban

Veszprém nyerte el az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet, jelentette be a döntést a független nemzetközi bírálóbizottság elnöke, Aiva Rozenberga a Művészetek Palotájában pénteken. A pályázat második fordulójában Veszprém és a Balaton térség közös pályázata mellett Győr és Debrecen városa versengett a címért.

 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Élőkép az új, kettős körforgalomról
Dupla kattintással teljes képernyőn!

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Adatvédelmi tisztviselő (DPO):

     T. Kiss Csaba
     Telefon: (88) 549-107
     tkiss.csaba@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő:
     Káposztás Vivien
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     kaposztas.vivien@
     gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com