Ma 2019. november 15., péntek, Albert és Lipót napja van.
 
Közgyűlési meghívó (2019.11.21.) Nyomtatás

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata
2019. november 21-én, csütörtökön 8.00 órától 
tartja alakuló Közgyűlését a Városháza Kossuth-termében.

 
Meghívó közmeghallgatásra (2019.11.21.) Nyomtatás

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata
2019. november 21-én, csütörtökön 17.00 órától tart közmeghallgatást a Városháza Kossuth-termében.

 
Új veszprémi kerekasztal alakult a Jutasi lakótelepen

A lakótelepen működő óvodák, bölcsődék, általános iskolák (Deák, Báthory), középiskolák (Séf, Jendrassik-Venesz) és a Hittudományi Főiskola vezetőivel, valamint Porga Gyula polgármesterrel és Pálinkás Roland önkormányzati képviselővel tartotta meg első ülését az új városrészi kerekasztal.

 
Tapasztalatok a foglalkoztatásról

Kétnapos konferencián osztják meg tapasztalataikat a foglalkoztatásról a megyei jogú városok képviselői Veszprémben. A konferenciát Brányi Mária alpolgármester nyitotta meg, aki kiemelte: Veszprémben jó pár éve a foglalkoztatás helyett a munkaerő megtalálása jelenti a kihívást.

 
Aktuális útfejlesztések és útlezárások Veszprémben
A veszprémi útfejlesztések, ideiglenes útlezárások időtartama is megtekinthető az önkormányzat interaktív térképén.
 
Közel száz veszprémit deportáltak ’56-ban Ungvárra

A hatvanhárom évvel ezelőtti eseményeket elevenítette fel beszédében Porga Gyula polgármester az önkormányzat, a Veszprémi Törvényszék és a Pannon Egyetem közös rendezvényén hétfő délután.

 
Új fórum a Cholnokyért

A Dózsavárosi Tanács mintájára a Cholnokyvárosban is fórum alakult a helyi intézmények és civil szervezetek összefogására. Az ülésen meghívott vendégként jelen lévő Porga Gyula polgármester hangsúlyozta: fontos, hogy egy-egy kisebb közösségben minél szorosabb kapcsolatok alakuljanak.

 
És te mit adnál hozzá az EKF sikeréhez?

Erre voltak kíváncsiak az EKF koordinátorai egy látványos Csipesz Challenge keretében csütörtök délután a Kossuth utcai óránál, miközben egy kicsit megpróbálták kimozdítani az embereket, hogy osszák meg gondolataikat, kívánságaikat az EKF-fel kapcsolatban: mit szeretnének, ha megvalósulna.

 
Négy héten át gyűjtik a zöldhulladékot

Jövő hétfőn indul és december elejéig tart a házhoz menő zöldhulladékgyűjtés. A szolgáltatást a VHK csak Veszprém közigazgatási területén végzi, és kizárólag az ingatlantulajdonosok kiskertjeiben felhalmozódott zöldhulladékot szállítja el.

 
UNESCO-kitüntetés: Veszprém a zene városa lett

A zene városa címmel tüntette ki Veszprémet az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO – jelentette be Porga Gyula polgármester. Veszprém olyan városok közt szerepel az elnyert címmel, mint például Liverpool, a Beatles városa.

 
Letették esküjüket a képviselők

A polgármester és a képviselők eskütételével megalakult a Veszprém MJV Önkormányzatának Közgyűlése csütörtök délelőtt. A Közgyűlés munkájának első lépéseként megalakultak a frakciók, illetve megválasztották Brányi Máriát és Hegedűs Barbarát alpolgármestereknek.

 

Az utóbbi évek közel 50 veszprémi fejlesztését mutatja be az interaktív térképünk: szabadidő, útfejlesztés, kulturális, oktatási, szociális és idősügyi beruházások, egészségügy, zöld-beruházás, piaci befektetés itt >>


 
Veszprém és a Balaton-régió lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban

Veszprém nyerte el az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet, jelentette be a döntést a független nemzetközi bírálóbizottság elnöke, Aiva Rozenberga a Művészetek Palotájában pénteken. A pályázat második fordulójában Veszprém és a Balaton térség közös pályázata mellett Győr és Debrecen városa versengett a címért.

 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Adatvédelmi tisztviselő (DPO):

     T. Kiss Csaba
     Telefon: (88) 549-107
     tkiss.csaba@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő:
     Káposztás Vivien
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     kaposztas.vivien@
     gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com