Ma 2018. június 21., csütörtök, Alajos és Leila napja van.
 
Meghívó megemlékezésre

 
Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Veszprémi Zsidó Hitközség Tisztelettel meghívja Önt és családját a 2018. június 24-én, vasárnap tartandó megemlékezésre, melyet a 74 évvel ezelőtt Veszprémből és Veszprém környékéről elhurcolt és megölt zsidó vallású honfitársaink emlékére rendez
 
A Kabóca Bábszínház alapítóit díjazták

A Kabóca bábszínház alapítóiként az értékteremtés területén, valamint Veszprém város hírnevének öregbítésében végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként Sarkadi Nagy László és Végh Zsolt részére a polgármester Pro Meritis díjat adományozott a hétvégi Kabóciádé fesztiválon.

 
EKF szervezetté alakult a Balatoni Korona Zrt.

A társaság új neve májustól VeszprémBalaton 2023 Zrt., legfőbb feladata pedig Veszprém és a balatoni régió második körbe jutott Európa Kulturális Fővárosa pályázatának továbbfejlesztése, így a jövőben a balatoni korona kezelése mellett rendezvényszervezési és pályázati-tanácsadási tevékenységet is folytat.

 
Idén elkezdődnek a Modern Városok Program fejlesztései

A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is. Szerdán városunkba látogatott Gyopáros Alpár, a Modern Városok Program kormánybiztosa.

 
Rátonyi Róbert Operettfesztivál a színházban

2018. június 21. és 24. között rendezi meg a Veszprémi Petőfi Színház az I. Rátonyi Róbert Operettfesztivált, melynek célja, hogy széles körben ismertté, még népszerűbbé tegye a műfajt, ezért a programok összeállításakor minden korosztályra gondoltak.

 
Gyökereinket is ápoljuk!

Temetőszépítési akciót szervezett pénteken a VKSZ Zrt. több iskolával és civil szervezettel közösen az Alsóvárosi temetőben, ezzel is megmutatva az Entente Florale Europe nemzetközi zsűrijének, hogy Veszprém valóban érdemes a legápoltabb virágos város címre.

 
Jelentős forgalmirend-változások a belvárosban

A belvárosi kettős körforgalom építése második szakaszába érkezett, ami újabb és nagyobb volumenű forgalmi változást von maga után, melyre június 11-től számíthatnak a városlakók és a Veszprémbe érkezők.

 
Veszprémi pedagógusokat díjaztak

Átadták a Ranolder-díjakat és a Borsi Lőrinc-emlékérmet csütörtök délután a Lovassyban. 

A Ranolder-díjakat Likerné Pucsek Rózsa, Barták Péterné, Sándor Ágota és Vigváriné Nagy Ildikó kapta, a dr. Borsi Lőrinc-emlékérmet dr. Bertalan Gyuláné Hernádi Zsuzsanna vehette át.
 
Újabb fejlesztésekről döntött a közgyűlés

A vasútállomást a buszpályaudvarral összekötő kerékpárút már a nyáron megépülhet. Folytatódnak a rendelő-felújítások is: az önkormányzat pályázatot nyújt be a Vilonyai utca 2/B. és a Jutasi út 59. szám alatti orvosi rendelők megújítására.

 
Adjuk vissza a várost az embereknek!

A modernizmus egy sor vívmányt hozott az emberek életébe, épp csak urbanisztikai vonalon üldözi el lassan a polgárokat a városokból. Márpedig az élhetőség igénye egyre erősebben kopogtat az ajtón, így itt volt már az ideje átgondolni a várostervezési szokásainkat.

 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Élőkép az új körforgalom építéséről
Dupla kattintással teljes képernyőn!

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő:
     Káposztás Vivien
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     kaposztas.vivien@
     gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com