Ma 2018. október 23., kedd, Gyöngyi napja van.
 

Veszprém MJ Város Önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján, 2018. október 23-án közös megemlékezésre hívja Önt és családját!

 
Közgyűlési meghívó (2018.10.25.) Nyomtatás

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata
2018. október 25-én, csütörtökön 8.00 órától 
tartja közgyűlését a Városháza Kossuth-termében. 

 
Együtt mulatott a Cholnoky lakótelep

Szombat délután vidám programok színesítették a Cholnoky lakótelep életét: a városrészben első alkalommal rendezte meg a Városi Művelődési Központ Őszi forgatag elnevezésű hangulatos, közösségépítő eseményét.

 
Új helyen a régiós közigazgatási és munkaügyi bíróság

Az egykori zeneművészeti szakközépiskola épületében szeptember közepétől működik a Veszprémi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság. A régiós bíróságon Veszprém megye mellett Fejér és Zala megyei ügyeket is elbírálnak.

 
Hazai és külföldi építészek munkái láthatók az egykori zeneiskola falain

Kiállítással nyitotta meg újra kapuit az évtizedekkel ezelőtt bezárt egykori ének-zenei általános iskola szerdán. A falakat hazai, európai és amerikai építészek illetve alkotócsoportok munkái díszítik. 

 
Veszprémben is megoldott minden utcán élő elhelyezése

Október 15-től fontos változás lép életbe a hazai hajléktalan-ellátással kapcsolatban: a dolgozók számára ekkor kezdődik a téli szezon, és ekkortól érvényes az új törvényi szabályozás. Városunkban a hajléktalanellátás felkészült a változásokra, Veszprémben megoldott minden utcán élő elhelyezése. 

 
A Szovjetunió munkatáboraiba deportáltakra emlékeztek

A kommunista és a fasiszta diktatúrák gaztettei nem különböztek egymástól, hangsúlyozta Menczer Erzsébet a szovjet kényszermunkatáborokba elhurcoltak tiszteletére rendezett megemlékezésen szombaton.

 
Információs hálót szőnek a környék nyugdíjasai

Szerdán alakult meg Veszprémben  Ovádi Péter országgyűlési képviselő kezdeményezésére  a Szenior Mentor Kerekasztal, amely céljának tekinti a környező települések nyugdíjasai közti kapcsolaterősítést. A fórum lehetőséget ad arra is, hogy a nyugdíjasok a problémáikat a döntéshozók elé tárják.

 
'Egy új óvoda építése ráerősít arra, hogy hiszünk még a jövőben'

Szerda délután tették le az új gyulafirátóti óvoda alapkövét. Előreláthatólag jövő szeptemberben már az új, 5+1 csoportos, főzőkonyhával üzemelő, korszerű, Posta utcai óvodában kezdhetik meg az évet a rátóti óvodások és bölcsődések. 

 
Az ország legjobb középiskolája a Lovassy

A veszprémi Lovassy László Gimnázium vezeti a középiskolák rangsorát a legjobbiskola.hu portál szerint, amely 1000 intézmény 1700 képzési formáját vizsgálta. A második helyezett a nyolcosztályos, budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnázium lett.

 
Ismét régi fényében ragyog az Érseki Palota

Két év után befejeződött az Érseki Palota rekonstrukciója. A Fellner Jakab tervei alapján 1765–1776 között épült, felújított palotát csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át. Az ünnepségen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is beszédet mondott.

 
Harmadik üteméhez ért a kettős körforgalom építése

A kivitelezés következő, harmadik ütemében a jelenlegi közlekedés jelentős mértékű változása következik be szeptember 23-án, vasárnaptól.

 
Minden veszprémi sikere az európai virágverseny

Arany minősítéssel tért haza Írországból, az Entente Florale Europe díjkiosztójáról a veszprémi küldöttség. Porga Gyula polgármester kedden számolt be az eredményekről. A zsűri nem a virágok számát értékelte, hanem azt a stratégiát figyelte, amit a város a közterületeivel, parkjaival kapcsolatban érvényesít.

 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Élőkép az új körforgalom építéséről
Dupla kattintással teljes képernyőn!

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Adatvédelmi tisztviselő (DPO):

     T. Kiss Csaba

     Telefon: (88) 549-107

     tkiss.csaba@gov.veszprem.hu


  Sajtószóvivő:
     Káposztás Vivien
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     kaposztas.vivien@
     gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com