Ma 2018. május 23., szerda, Dezső napja van.
 
Meghívó – Magyar Hősök Napja

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

és a Veszprém Helyőrség tisztelettel meghívja Önt
a Magyar Hősök Napja ünnepi megemlékezéseire 2018. május 24-én, csütörtökön 9 órakor az Alsóvárosi temetőbe, és 27-én, vasárnap 17 órára
a Vörösmarty téri I. világháborús emlékműhöz.
 
Folytatódik Veszprém virágosítása

A VKSZ Zrt. tavaly indította el a Városom, Veszprém nevű mozgalmát, melyhez eddig több mint húsz civil szervezet csatlakozott környezetszépítési akciókkal.

Szombaton a Kálvin János parkban ültettek virágokat civilekkel közösen.
 
Többmilliárdos turisztikai fejlesztés indul Veszprémben

Veszprémben a vendégéjszakák száma tavaly 130 ezer fölé emelkedett. A szállásfoglalók számának folyamatos emelkedése miatt a város idegenforgalmiadó-bevétele évente 1015 százalékkal nő. A közelmúltban nagy értékű, idegenforgalmi vonzatú beruházások sora valósult meg a városban.

 
Szalontai Árpád az Év Veszprémi Mentőse

Brányi Mária alpolgármester köszöntőjében elmondta: hagyománya van annak, hogy Veszprém önkormányzata elismeri a városi közösség érdekében kifejtett tevékenységet. Az Év Veszprémi Mentőse Díjat most Szalontai Árpád főápoló vehette át.

 
Gizella királyné üzenete ezer év után is érvényes

A Gizella-napok szombati gáláján Zoób Katti divattervező mondott ünnepi beszédet. A Gizella-díjakat Süle Zsolt, a Táncsics iskola építész munkaközössége és a Rulett Együttes vehette át Porga Gyula polgármestertől.

 
Adjuk vissza a várost az embereknek!

A modernizmus egy sor vívmányt hozott az emberek életébe, épp csak urbanisztikai vonalon üldözi el lassan a polgárokat a városokból. Márpedig az élhetőség igénye egyre erősebben kopogtat az ajtón, így itt volt már az ideje átgondolni a várostervezési szokásainkat.

 
Munkásszállót alakítanak ki a Pápai úton

A veszprémi önkormányzat a Pápai út 37. szám alatti épületben 80 fős munkásszállást alakít ki.

A 360 millió forintos beruházáshoz a Veszprém Megyei Kormányhivatal a Nemzeti Foglalkoztatási Alapon keresztül nyújt támogatást 160 millió forint értékben.
 
Közgyűlés – Kevesebb a bűncselekmény Veszprémben

Egyhangúlag fogadták el a képviselők Ipsits Csaba, a veszprémi rendőrkapitányság vezetőjének 2017. évről szóló beszámolóját. Tavaly közel 21 százalékkal kevesebb bűncselekményt regisztráltak Veszprémben, mint egy évvel korábban.

 
Átvette megbízólevelét Ovádi Péter

Ovádi Péter országgyűlési képviselő megköszönte mindenkinek a támogatást, önkénteseknek, munkatársaknak, polgármestereknek és családjának, mely a kampányidőszakban is mellette állt. Azt mondta, mindent megtesz Veszprém és a térség fejlődéséért.

 
Veszprém is képviseli Magyarországot a 2018-as környezetszépítő versenyen

2017-ben több mint 300 nevező közül Lajoskomárom mellett Veszprém nyerte el a fődíjat a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen, így ez a két település méretheti meg magát a nívósnak számító nemzetközi Entente Florale Europe-on.

 
VKSZ – Szélesedő látókör

A VKSZ Zrt. nem csak a közüzemi szolgáltatásokat látja el Veszprémben. A portfólió bővítésnek köszönhetően 2019-től ők felelnek majd a közösségi közlekedésért, emellett már konkrét tervekkel rendelkeznek két olyan projektről, mint a tudáspark és a szakipari akadémia.

 
Liftet álmodtak a várba

Bemutatták a vár akadálymentes megközelítését segítő ötletpályázat pályamunkáit a szerdán a Városházán.

Brányi Mária alpolgármester elmondta, 2017. november 30-án írt ki ötletpályázatot az önkormányzat, amire 22 pályamunka érkezett be.
 
Változások lesznek a belváros közlekedésében

A Budapest út – Brusznyai utca – Mártírok útjai és a Bajcsy-Zsilinszky utca – Mártírok útja – Kórház utcai kereszteződések körforgalmú csomóponttá alakításának munkálatai 2018. február 19-től megkezdődnek.

 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő:
     Káposztás Vivien
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     kaposztas.vivien@
     gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com