Ma 2018. szeptember 20., csütörtök, Friderika napja van.
 
 
 
Harmadik üteméhez ért a kettős körforgalom építése

A kivitelezés következő, harmadik ütemében a jelenlegi közlekedés jelentős mértékű változása következik be szeptember 23-án, vasárnaptól.

 
Fenntartható közlekedés gyerekszemmel

Általános iskolások rajzaiból nyílt kiállítás a Városháza aulájában az Európai Mobilitási Hét keretében kedden. Az általános iskolások között meghirdetett Mix and Move közlekedési multimodalitás rajzpályázatra összesen 108 alkotás érkezett. 

 
Európa kulturális közösségének építése kezdődik

Kedden tartották Veszprém új, nemzetközi kulturális projektjének nyitórendezvényét, ahol bepillantást nyerhettünk a projektben résztvevő országok kultúrájába. A projekt vezető partnere Veszprém Város Önkormányzata, a partnerség körében pedig észt, francia, osztrák és szlovén szervezetek találhatók.

 
Polgármesteri sajtóközlemény

"...Veszprémiek ezrei sokat tesznek azért, hogy vigyék városunk jó hírét szerte a világban. Hosszú évek, évtizedek munkája azonban egy pillanat alatt lerombolható, ha nem figyelünk oda kellőképpen embertársainkra, az emberi élet igazi értékeire...."

 
ENriCH – Felhívás nemzetközi kulturális pályázatra

Számos olyan kulturális érték található Veszprémben, mely a helyiek számára ismert, szeretett, sokat látogatott, de egy turista magától nem találna rá - más európai városok is küzdenek hasonló problémával. Az ENriCH program célja, hogy ezeket az értékeket mindenki számára elérhetővé tegyük. Tárd fel európai kulturális örökségedet, jelentkezz az ENriCH projektre! Határidő: 2018. szeptember 30.

 
Mindenki másképp egyforma

Csütörtökön tartották meg a II. Megyei Esélyegyenlőségi Napot a Szent Imre téren, ahol a fogyatékkal élő embertársaink az mutatták meg, hogy nem terhei, hanem értékei társadalmunknak.

 
Pannon Egyetem: „Magasra tettük a lécet”

Pénteken tartották meg a Pannon Egyetem Mérnöki Karának évnyitóját és díszoklevél átadóját az egyetem aulájában, amely az intézmény központi évnyitója is volt. Dr. Németh Zoltán Pro Meritis díjat kapott, a Volkra Ottó-díjat idén dr. Markó László vehette át.

 
Petőfi Színház: átmeneti szezon, rekonstrukció

A szerdai évadnyitón ismertették a színház 2018/2019-es évadának előadásait, illetve a nemsokára kezdődő rekonstrukciós munkálatokat. Nagyszerű a fogadtatása a színház darabjainak, jó a visszajelzés a nézők felől – hallhattuk a büszkén értékelő Oberfrank Pál igazgatótól 

 
Rasovszky Kristófot ünnepelte Veszprém

A glasgowi úszó Európa-bajnokság legnagyobb szenzációjának mondhatjuk Rasovszky Kristóf szereplését, aki mindhárom számában érmet tudott szerezni: egy ezüstöt és két aranyat! Az augusztus huszadikai tűzjáték után Kristófot ünnepelte a város.

 
Veszprém környékén van munkaerőtartalék

Porga Gyula, Veszprém polgármestere azt mondta, a városban gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség, munkaerőhiány lépett fel. Jó hír viszont, hogy a környező településekben van még tartalék. Interjú a polgármesterrel.

 
Entente Florale: összességében pozitív a kép Veszprémről

Az Entente Florale nemzetközi zsűritagjai pénteken érkeztek Veszprémbe, hogy a megadott szempontok alapján értékeljék a várost. Elsőre jó benyomásokat szerzett a szakmai zsűri: a jó kondícióban lévő épületek, a harmonikus utcabútorok és jól gondozott fák mellett van néhány javaslatuk is.

 
Jelentős forgalmirend-változások a belvárosban

A belvárosi kettős körforgalom építése második szakaszába érkezett, ami újabb és nagyobb volumenű forgalmi változást von maga után, melyre június 11-től számíthatnak a városlakók és a Veszprémbe érkezők.

 
Városmarketing gyémánt díjat kapott Veszprém arculata

Veszprém városát a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díjban részesítette arculattervezés kategóriában. A díj felhívja a figyelmet

a városok fejlesztésében egyre fontosabbá váló marketingtevékenységre. Az elismerést Brányi Mária alpolgármester vehette át Budapesten.
 

Polgármesteri köszöntő

Ez az a város, amelyre oly büszkék vagyunk, és ahová, mint a település polgármestere, valamennyi ittlakó nevében nagyon sok szeretettel meghívok mindenkit. tovább>>

 

Élőkép az új körforgalom építéséről
Dupla kattintással teljes képernyőn!

Kapcsolat

  Polgármesteri Hivatal
     8200 Veszprém,
     Óváros tér 9.
  Ügyfélfogadás:
     Hétfőn és szerdán
     7.30–16.00 óráig
  Telefon:
     (88) 549-210, 549-100
     Zöld szám (24 órás): 
     (88) 401-104
  E-mail:
     vmjv@gov.veszprem.hu

  Sajtószóvivő:
     Káposztás Vivien
     Telefon: (88) 549-236
     (30) 690-4323
     kaposztas.vivien@
     gov.veszprem.hu

  Marketing és PR:
     Jakab Ibolya
     Telefon: (30) 630-4579
     ijakab@gov.veszprem.hu

  Portálszerkesztő:
     Jokesz Antal
     Telefon: (30) 9474-115
     antal.jokesz@gmail.com