Polgármester (2006-2010)

altDebreczenyi János polgármester

önkormányzati képviselő

Választókerület: 12.
Telefon: 88/549-101
Jelölő szervezet: FIDESZ-KDNP

(Önéletrajz)

Veszprémben születtem 1950. december 9-én. Édesanyám – nyugdíjazásáig – ipari üzemben, édesapám – 1982-ben bekövetkezett haláláig – az építőiparban dolgozott. Egy leánytestvérem van. Az általános iskolát Veszprémben, az Építőipari Technikumot Győrben, az Államigazgatási Főiskolát pedig Budapesten végeztem el. Itt tettem le a felsőfokú építés- és beruházás-szervezői szakvizsgát is.

Nős vagyok, feleségem tervezői-szerkesztői feladatokkal foglalkozik. Két felnőtt fiúgyermekünk van, ők már önálló családi életet élnek.

A középiskola elvégzése után, 1969-tôl 1975-ig a kivitelező építőiparban helyezkedtem el. 1975-től – több mint húsz éven át – az államigazgatásban dolgoztam, községi, járási és megyei szervezetekben, műszaki ügyintéző, tervcsoportvezető, végül beruházási osztályvezető beosztásokban.

Munkám elismeréseként többször részesültem civil, illetve katonai elismerésben. A műemléképületek rekonstrukciójának irányításáért (Veszprémben a Megyeháza, a volt főispáni lakóház, a Pósa-ház, Balatonalmádiban a volt Jezsuita kolostor, Iszkázon Nagy László költő szülőháza) 1995-ben Podmaniczky díjat kaptam. Katonai beosztásom műszaki tiszt, tartalékos főhadnagyi rendfokozatban. 2009-ben a rassszizmus elleni világnapon kiemelkedőnek ítélt humanista tevékenységemért Radnóti Miklós antirasszista díjban részesültem.

A Jeruzsálem-hegyi városrész lakosságának bizalmából immár negyedik ciklusban lehetek az önkormányzat képviselő-testületének tagja – 2006 októbere óta polgármesterként is.

Több civil szervezet munkájában is részt veszek azon dolgozva, hogy Veszprém város gazdasági és tudományos élete fejlődjön, történelmi arculatában, szellemiségében és a városi polgár által érezhető napi életminőségben is az 1000 éves múltnak megfelelő érték legyen.