Alpolgármesterek (2006-2010)

alt

Czaun János alpolgármester, a
gazdasági ügyek felelőse

Választókerület: 1

Telefon: 20/472-3483
Jelölő szervezet: Védegylet, FIDESZ–KDNP

 

(Önéletrajz)

1972. július 1-én születtem Veszprémben.
Alap- és középfokú tanulmányaimat is itt végeztem: a Dózsa György Általános Iskolában, majd az Ipari Szakközépiskolában.
1990-ben érettségiztem, rá egy évre technikusi vizsgát tettem.
Sorkatonai szolgálatom letöltése után több felsőoktatási intézményben is tanultam, végül Pécsett diplomáztam a Hittudományi Főiskolán mint pedagógus, teológia szakon.
Német nyelvből a Bécsi Egyetemen szereztem nyelvvizsgát (Stufe 4), jó beszéd- és íráskészséggel rendelkezem.
Két év tanítás után egy veszprémi elektronikai cégnél helyezkedtem el, ahol részlegvezetőként dolgoztam.
2003-tól vagyok a Fidesz tagja. A 2006-os országgyűlési választásokon Veszprém megye 7. sz. választókerületében a vidéki településekért feleltem, ezért jól ismerem a megyeszékhely-környéki falvak problémáit is.
A 2006. évi őszi választásokon mint helyi önkormányzati képviselő indultam és nyertem; így október 13-tól a gyulafirátóti részönkormányzat vezetője, majd 24-étől Veszprém gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere lettem.

 


 

altPorga Gyula alpolgármester,
a humán ügyek felelőse

Listáról

Telefon: 20/9951661
Jelölő szervezet: FIDESZ-KDNP

 

(Életrajz)

Enyingen született 1968. április 17-én, jelenleg Veszprémben él. Nős, három gyermeke van: Ábel 6 éves, Boróka 4 éves és Hanga 1 éves.

Középiskolai tanulmányait Balatonfüreden a Lóczy Lajos Gimnáziumban végezte, majd középfokú művelődésszervező képesítést szerzett. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem szociológiai szakát végzi.

A Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség főtitkára. A balatonkenesei önkormányzat tagja 1994 és 2002 között, 1998 és 2002 között a Kulturális Bizottság elnöke.

A megyei önkormányzat közgyűlésében 2002. óta képviselő. A Kulturális, Kisebbségi és Egyházügyi Bizottság elnöke, a Veszprém Megye Kultúrájáért Közalapítvány tagja.

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség és a Fidesz-MKDSZ-KPE megyei közgyűlési képviselőcsoportjának tagja. Több civil szervezet alapítója és elnökségi tagja.