Szolnoki Pál

alt Választókerület: 6.

Telefon: 70/3196172
Jelölő szervezet: FIDESZ-KDNP, Védegylet

 
Önkormányzati képviselő

 

(Önéletrajz)

Hajdúböszörményben születtem 1954-ben. Jelenleg Veszprémben élek két gyermekemmel, akiket egyedül nevelek.

Nagycsaládban nőttem fel, négyen vagyunk testvérek, így kiskoromtól megtanultam nem csak önmagamért, a másikért is tenni. Családunkban természetes volt az alkalmazkodás, az egymással való törődés, a kölcsönös felelősségvállalás. Erre neveltek, ezt hoztam a szülői házból, amit az egyik legnagyobb adománynak tartok.

Édesapám az egyik helyi mezőgazdasági szövetkezet agronómusaként egyedül tartott el bennünket, mivel édesanyám a gyermeknevelésnek szentelte minden idejét. Szüleim szerető gondoskodással, ugyanakkor szigorú értékrendet megkövetelve neveltek bennünket. Édesapámnál gyakran megfordultak a rokonok, barátok, közeli, de távolabbi ismerősök is, ügyes-bajos dolgaikban tanácsot kérni. Mint kisvárosi értelmiségi természetesnek tar totta, hogy segítsen másokon.

Diákéveimet szülővárosomban töltöttem, majd miután szakmát szereztem, megfelelő lehetőségek hiányában a Dunántúlra költöztem. Szent királyszabadján voltam katona, majd nem sokkal leszerelés után megnősültem. Feleségemmel 32 év vel ezelőtt telepedtünk le Veszprémben. Mint alföldi embert, csodálatos természeti adottságaival, történelmi hagyományaival, kitűnő levegőjével, valósággal elbűvölt ez a város. Talán nem sértem meg a született veszprémieket, ha veszpréminek vallom magam. Nagyon megszerettem ezt a várost!
Az itt töltött több mint három évtized során megéltem változásait. A Cholnoky lakótelepen építkeztünk, csodálatos volt látni és megtapasztalni, amint a kukoricaföldből kinőnek a társasházak. Akkoriban szinte valamennyien saját kezünkkel teremtettünk otthont, hihetetlen akarattal, összetartással, gyakran segítve egymást. A közös feladat, közös cél emberileg is összehozott bennünket, a jó szomszédságokból, ismeretségekből baráti kapcsolatok születtek.
Szerencsés embernek tartom magam, mert nagyon sok jó ismerősöm, de még több igaz, jó barátom van. Pedig soha nem kerestem és nem választottam barátokat. Nem ápolok érdekbarátságokat, erre alkalmatlan vagyok. Úgy gondolom, hogy a szimpátia, az emberi kapcsolatok, a barátság olyan nemes dolog, ami csak őszinteségre alapozva működhet. Vagy adódik magától és működik, vagy nem.
Az emberi kapcsolatok rendkívül fontosak számomra – és nem csak a magánéletben. Vállalkozásomban tíz alkalmazottnak teremtek megélhetést, biztos kenyeret.

Hosszú és nehéz út vezetett az önállóságig. A munka, a család mellett sem mondtam le a tanulásról. Folyamatosan képeztem magam, és a jelenleg is működő vállalkozásomat saját erőmből alapoztam meg.
Szabadidőmben leglelkesebb szurkolója és alapító elnöke vagyok a Szuperinfó SE női labdarúgó csapatának, mely jelenleg az NB II nyugati csoportjának éllovasa.