Péterné Rózsa Mária

altVálasztókerület: 11.

Telefon: 20/3642772
Jelölő szervezet: Védegylet, FIDESZ-KDNP

 
Önkormányzati képviselő, tanácsnok

 

 

(Önéletrajz)

1948. március 14-én születtem Kópházán.
Általános és középiskolai tanulmányaimat Veszprémben végeztem. 1966-ban érettségiztem a Lovassy László Gimnáziumban, majd ugyanebben az évben felvételt nyertem a Veszprémi Vegyipari Egyetemre, ahol 1971-ben okleveles vegyészmérnök képesítést kaptam. Francia és angol nyelvtudással rendelkezem.
1971. augusztus 1-től 1980. június 1-ig Veszprémben, a Magyar Ásványolaj és Földgáz Kísérleti Intézetben dolgoztam kutatómérnökként.

1975-ben szabványügyi ügyintézői képesítést szereztem, és a Magyar Szabványügyi Hivatalban szakértőként is tevékenykedtem.

1980. június 1-től 1991. szeptember 15-ig a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Főfelügyelőségnél dolgoztam Veszprémben.
1988. évtől környezetvédelmi szakértői engedéllyel rendelkezem.

1993-ban elkészítettem Veszprém város környezetvédelmi koncepcióját, amely – elsőkét az országban – megalapozta a környezetvédelmi törvényben előírt helyi környezetvédelmi programot. A koncepció elkészítéséért miniszteri kitüntetést kaptam. Közreműködtem Veszprém város fejlesztési stratégiájának kidolgozásában is.

1997. június 1-től 1998. május 1-ig dolgoztam a Veszprém Megyei Önkormányzatnál.

1998. május 1-től Veszprém Megyei Területfejlesztési Tanácsban területfejlesztési menedzserként tevékenykedtem.

2002. október 1-től egyéni vállalkozóként területfejlesztési környezetvédelmi szaktanácsadó, szakértő vagyok.
Szakmai múltamat összefoglalva: közel húsz éves tapasztalatom, gyakorlatom van államigazgatási, önkormányzati és az EU csatlakozásunkat előkészítő szakmai munkában.

2002. októberétől képviselő vagyok a Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlésében. 2006-ban az önkormányzati választáson kapott bizalommal felvértezve ismét képviselő lettem a képviselőtestületben. Különös örömmel tölt el az, hogy a bizalmat azoktól az emberektől kaptam, akikkel együtt élek Veszprém legnagyobb múlttal, és hitem szerint legnagyobb jövővel rendelkező városrészében: a Dózsavárosban, a Temetőhegyen.

Férjem agrármérnök, megyei halászati főfelügyelő, nagyobbik fiam fogorvos, kisebbik fiam érettségi előtt álló diák a Padányi Gimnáziumban. Diákkorom óta énekelek kórusban, gimnazista korom óta tagja vagyok Veszprém Város Vegyeskarának.