Brányi Mária

altVálasztókerület: 15.

Telefon: 20/3901383

Jelölő szervezet: Védegylet-FIDESZ-KDNP

Önkormányzati képviselő, tanácsnok

 

(Önéletrajz)

1960-ban Balatonlellén születtem. Gyermekkoromat Budapesten töltöttem. Az I. László Gimnázium matematika tagozatán érettségiztem, majd a Kertészeti Egyetem Táj- és Kertépítészeti szakán szereztem diplomát 1984-ben: táj és kertépítész mérnök vagyok.
A diplomázás óta élek Veszprémben. Férjem a megyei kórházban sebész, érsebész főorvos. Kislányunk a Magyar–Angol Tannyelvű Gimnázium tanulója Balatonalmádiban.

Első munkahelyem a Veszprémi Tervező Vállalat volt, ahol 1993-ig dolgoztam tervezőként, illetve vezető tervezőként. 1988–1990 között a BME Városépítés-városgazdaság szakmérnöki képzésén vettem részt.
1993-ban saját céget (BUXUS Tervező és Szolgáltató KKT.) alapítottunk, melynek jelenleg is az ügyvezetője vagyok. Az embereket körülvevő környezet tervezése a szakterületem. Nemcsak Veszprémben valósultak, valósulnak meg munkáim, hanem a Dunántúl és Budapest területére kiterjesztve is gyakorlom a szakmámat. A Virágos Veszprém környezetszépítési verseny szakmai előzsűrijének évek óta tagja vagyok.
Szakmai munkám során kollégáimmal több pályázaton is eredményesen szerepeltünk. Legfontosabb sikernek tartom, 2001-ben a negyedik Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton (FIABCI) a Szidónia Kastélyszálló pályázatával elért 3. helyezést. E pályázattal a nemzetközi versenyre is továbbjutottunk.
Az utóbbi években egyre nagyobb érdeklődéssel fordulok a társadalmi változások felé, melyeknek helyi szinten is aktív részese szeretnék lenni. Eddigi közösségi szerepvállalásaim:

- a Buhim-völgyi Baráti Kör alapító-elnöke,
- a Veszprém Megyei Építészek Kamarájának felügyelő bizottsági elnöke vagyok
- a Védegylet Veszprémért Egyesület keretén belül a környezet–kultúra asztaltársaságot vezetem
- a Védegylet Veszprémért Egyesület által létrehozott VÁROS–TÉR Kulturális Alapítványban pedig kuratóriumi elnökévé választottak.
Civil szerepvállalásaimmal törekedtem mindig a város és a veszprémiek érdekében tevékenykedni. A 2006-os Önkormányzati Választáson a Védegylet Veszprémért Egyesület, FIDESZ-KDNP jelölésében indultam a 15-ös választókerületben, ahol a választók bizalmából elnyertem a képviselői mandátumot.
Érdeklődési köröm szerteágazó. A vizuális élmény megélése fontos része az életemnek, ezért is vonzódom a művészetekhez. A képző- és iparművészet, mozgásművészet, színház- és filmművészet nélkül elképzelhetetlen az életem. Diákéveimben magam is nyolc éven át néptáncoltam. Szeretek utazni, világot látni, kirándulni. Szabadidőmben szívesen olvasok.