Hartmann Ferenc

Listáról

Telefon: 20/9660097
Jelölő szervezet: MSZP

 
Önkormáyzati képviselő

 

 

(Önéletrajz)

Veszprémben születtem 1958-ban. Édesapám Dr. Hartmann Ferenc, édesanyám Tóth Erzsébet. Feleségem Hartmanné Czigány Zsuzsanna bejegyzett könyvvizsgáló, fiam Bálint a budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnök hallgatója.
A Lovassy Gimnáziumban érettségiztem. Politikaelméletből 1990-ben, igazgatás-szervezésből 1992-ben, marketing- és reklám managementből 2002-ben szereztem diplomát. Orosz középfokú nyelvvizsgával rendelkezem, angolul társalgási szinten beszélek.
A Veszprémi Tervező Vállalat volt az első munkahelyem, a Veszprém Megyei Állami Építőipari Vállalat következett. Dolgoztam a Városi KISZ Bizottság, majd a Magyar Szocialista Párt munkatársaként. 1999-óta vagyok a párt elnöke.
1994-től önkormányzati képviselő vagyok. 1998–2002 között a Szocialista képviselőcsoport frakcióvezetője voltam.
2002–2006. között alpolgármesterként Veszprém Megyei Jogú Város gazdasági-, informatikai- és sportügyeit irányítottam. Ez alatt az időszak alatt lett Veszprém fejlesztési pólus, 2005-ben pedig "Az év települése". A városi fejlesztésekhez 12 milliárd forint állami és uniós támogatás érkezett. Megnyílt a Vass Galéria, a Várkert Étterem, a felújított Dubniczay-házban a László Károly gyűjtemény, kormányzati támogatással megújult a Simonyi, a Kossuth iskola, 5000 panellakás, elkészült a műfüves utánpótlásképző centrum, a Vadvirág Óvoda, a Családsegítő Központ. Parkolók, járdák, utak, körforgalmak épültek a városban 73 helyen. Elkezdődött a Veszprém és Térsége Szennyvízkezelési program és az Észak-Balatoni Hulladékkezelési Program megvalósítása. Kormányzati támogatással korszerűsítjük a Lovassy gimnáziumot. Ebben az időszakban épült a Tesco, a Plaza, a Stop Shop, az OBI. Veszprém az ország egyik leggyorsabban fejlődő városa lett.
A gazdasági életben igazgatósági és felügyelő bizottsági pozíciókat töltöttem be a Veszprém Városfejlesztési, majd a Balaton Volán Zrt-ben. Elnöke vagyok az Együtt – Egymásért Alapítványnak.
Szabadidőmben sokat utazom, sportolok és jazz zenét hallgatok.