Turizmus, szabadidő

 

(A képre duplán kattintva teljes képernyős lejátszásra vált, amiből az Esc billentyűvel léphet ki.)

 
A vendégváró történelem...

Veszprém csendes, szemérmes város, figyelni kell rá. Sokat kell sétálni utcáin, terein, hogy megértsük sajátos lelkületét. Hallgatni kell a harangzúgást, figyelni kell a falait, épületeit. Veszprém dombjai és völgyei, boltívei és tornyai, a lejtős, szűk utcák és a tágas terek sok olyan titkot rejtenek, melyek felfedezésre várnak. Eltévedni nem lehet, mert a középpontban mindig ott a veszprémi vár...

A királynék városában a művészet is otthonra talált. A város kiemelt együttesei számos művészeti ágban egész éven át színvonalas programokat kínálnak, de az itt található múzeumok, egyházi kiállítások, galériák is hasznos időtöltést ígérnek.

Városunk büszkesége az ötezer férőhelyes Veszprém Aréna, amely a sport mellett zenei események, konferenciák, regionális vásárok és kiállítások helyszíne is.

A Fejes-völgyben bújik meg a Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark, ahol a nagy kedvencek mellett különleges állatritkaságok élnek. Az állatkert mellett a Veszprémvölgy felújított rendezvénytere, sátaútjai, játszóterei várják a családokat aktív pihenésre, kikapcsolódásra.

Kövesse Gizella királyné léptei nyomát, látogasson el hozzánk, szeretettel várjuk!