Veszprém gazdasági stratégiája és programja

Veszprém társadalmi adottságait megyeszékhely státusa, az egyre erősödő gazdasági szféra, a Pannon Egyetem jelenléte, és a történelmi egyházakkal való együttműködés határozzák meg. Az Önkormányzat szorosabb kapcsolatot kíván kialakítani Veszprém város polgáraival, és mindazokkal a személyekkel és társaságokkal, akik a város fejlődését elő kívánják mozdítani.

Célul tűzzük ki, hogy Veszprém a Bakony-Balaton térség központja legyen gazdasági, közlekedési, kulturális, turisztikai oktatási és igazgatási értelemben, ahol minden generáció jól érzi magát, és amely vonzó a betelepülni vágyó vállalkozások és polgárok számára egyaránt. Ehhez adott a jó környezetminőség, és a közszolgáltatások széles kínálata, a megközelíthetőségen azonban javítani kell: Veszprém és térsége jövője szempontjából kiemelt jelentősége van annak, hogy a 8-as főút fejlesztése folytatódjon, és a vasúti közlekedés is fejlődjön, ne leépüljön.

A népesség megtartása, növelése érdekében szükséges új munkahelyek teremtése a fejlesztési programok és a helyi vállalkozások támogatása révén, valamint a közszolgáltatások színvonalának megőrzése, egyes területeken fejlesztése.

Ennek érdekében a Gazdasági programban az alábbi prioritásokat fogalmazzuk meg:

  • innovációs gazdaságfejlesztés
  • közlekedésfejlesztés
  • a város környezetminőségének fejlesztése
  • kulturális turizmusfejlesztés
  • önkormányzati intézmények működési költségeinek racionalizációja.

Letölthető dokumentumok: