Tájékoztató adómentességekről magánszemélyek kommunális adója vonatkozásában Nyomtatás
2022. január 06. csütörtök, 00:00 Adóiroda hirdetményei

Tisztelt Adózó!

Tájékoztatjuk, amennyiben 2021.12.31. napjáig betöltötte a 65. életévét, egyedül él, a magánszemélyek kommunális adója vonatkozásában a lakcímnyilvántartás szerinti életvitelszerűen lakhelyéül szolgáló lakása után adómentességre jogosult.

Továbbá az az adózó, aki a családok támogatásáról szóló törvény alapján a vele egy háztartásban élő legalább 3 gyermek után részesül családi pótlékban, vagy nevelőszülőként, vagy hivatásos nevelőszülőként legalább 3 gyermek után részesül családi pótlékban, az életvitelszerűen lakóhelyéül szolgáló lakás után magánszemélyek kommunális adója vonatkozásában adómentességben részesülhet (a családi pótlék folyósítását igazolni szükséges 30 napnál nem régebbi hatósági bizonyítvánnyal).

A fenti adómentességek további feltétele, hogy adózó több lakás- vagy üdülő tulajdonjogával, haszonélvezeti jogával, valamint lakás bérleti jogával nem rendelkezhet, továbbá üzleti célra nem hasznosíthatja az érintett lakás ingatlant.

Az adómentességek megállapításához szükséges kérelmet tárgyév január 31. napjáig kell benyújtani az Adóirodához. Január 31. után benyújtott kérelmeket csak igazolási kérelemmel együtt fogadunk el.

Az adómentesség igénybevételéhez szükséges nyomtatványok letölthetőek a honlaponkról, vagy beszerezhetőek az ügyfélszolgálati irodán.

Ügyfélszolgálati Iroda: Veszprém, Szabadság tér 15. Földszint

Ügyfélfogadási időpontok:

hétfőn:       7.30-tól 14.00 óráig
szerdán:    7.30-tól 16.00 óráig

Az ügyfélszolgálati irodákban egyidejűleg csak annyi ügyfél tartózkodhat ahány ügyintéző. Várakozni az ügyfélszolgálati iroda előtt, a távolságtartási szabályok betartásával lehetséges (legalább 1,5 méteres távolság betartásával).

Az ügyfélszolgálati irodákba történő belépés után javasoljuk a kihelyezett kézfertőtlenítők használatát.

Az irodában a szájat és orrot eltakaró maszk viselése kötelező.

 
VMJV Polgármesteri Hivatal
Adóiroda