Kapcsolattartás az egyéni vállalkozóként is nyilvántartott magánszemélyekkel Nyomtatás
2019. május 29. szerda, 12:05 Adóiroda hirdetményei

Tisztelt Adózó!

Tájékoztatjuk, hogy az Adóigazgatási rendtartásról szóló 2017. évi CLI. törvény 36. § (6) alapján az adóhatóság akkor is elektronikus úton tart kapcsolatot az egyéni vállalkozóval, valamint az Eüsztv. szerinti jogi képviselővel, ha az nem egyéni vállalkozói tevékenységével összefüggésben, illetve nem jogi képviselői minőségében jár el.

Fenti törvény szerint adóirodánk elektronikus úton köteles kapcsolatot tartani azzal a magánszeméllyel, aki egyéni vállalkozó is (egyéni vállalkozók nyilvántartásában szerepel, beleértve a szüneteltetés alatt álló vállalkozót is).

Ez alapján az egyéni vállalkozással rendelkező magánszemély hivatalos iratait (pl.: számlaegyenleg, határozat, felhívás, tájékoztatás stb.) is az ügyfélkapus tárhelyre kell megküldenünk (így csekket csak az Önök kérésére tudunk kiállítani). 

Felhívjuk figyelmét, hogy a fent nevezett magánszemélyek:

- kizárólag elektronikus úton intézhetik ügyeiket (pl. adatbejelentés, nyilatkozat, kérelem, bejelentkezés, bevallás stb. benyújtása) 

Az elektronikus ügyintézéséről tájékoztató itt >>

- adófizetési kötelezettségeiket az alábbi módokon teljesíthetik:

- ügyfélkapus belépést követően a > https://e-onkormanyzat.gov.hu felületen „Adók, díjak, illetékek befizetése” menüpontban kártyás fizetéssel. Az online kártyás fizetés előnye: könnyen kezelhető; nem szükséges számlánként utalni; az aktuális folyószámlát figyelemmel lehet kísérni, nincs bankköltség. További részletek itt >>

- banki átutalással

- csoportos beszedési megbízás útján (kizárólag a magánszemélyként nyilvántartott adókötelezettségről)

- bankkártyás befizetés ügyfélfogadási időben (saját részre, vagy más adózó számlájára meghatalmazással)

- OTP Banknál közvetlen befizetéssel (csekk igénylése: ügyfélszolgálatunkon, személyesen vagy meghatalmazott útján)

Átutalással és bankkártyás fizetéssel kapcsolatos tájékoztató itt >>

Adózóink adófolyószámlájáról telefonon nem áll módunkban tájékoztatást nyújtani!

Ügyfélkapus belépést követően az Önkormányzati Hivatali Portál (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap) felületén lehetősége van adófolyószámlájának lekérdezésére.

Veszprém, 2019. május 28.

Köszönjük együttműködését!

VMJV Polgármesteri Hivatal Adóiroda