Tájékoztatás településképi rendeletről Nyomtatás
2017. október 06. péntek, 06:31 Főépítészi hirdetmények

Veszprém Megyei Jogú Város Főépítészi Csoport felhívja Veszprém város teljes lakosságának, valamint a város területén működő érdekképviseleti-, civil-, gazdálkodó szervezetek és vallási közösségek figyelmét, hogy Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a 212/2017. (IX.28.) számú határozatával elfogadta a város Településképi Arculati Kézikönyvét, illetve a „településkép védelméről” szóló 23/2017. (IX.28) számú rendeletével megalkotta a város új településképi rendeletét.

A Településképi Arculati Kézikönyv meghatározza a településképi jellemzőket, az egyes önálló településkarakterbe tartozó településrészek arculati jellemzőit és értékeit, a minőségi formálásra vonatkozó javaslatokat valamint a településképhez illeszkedő építészeti, tájépítészeti, zöldfelületi elemeket, jó példákat, irányt mutatva az építésekhez, környezetalakítási tevékenységekhez annak érdekében, hogy a minőségi természeti- és épített környezet fennmaradjon, sőt tovább fejlődjön.

A már hatályban lévő új településképi rendelet egységes szerkezetben tartalmazza a településkép alakítására, a helyi értékvédelemre, az információs elemek, reklámberendezések elhelyezésére vonatkozó szabályokat, valamint a településképi eljárások lefolytatásáról szóló rendelkezéseket.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az előírások közvetlenül érintik a városunkban élő – építési tevékenységet végző, megbízóként szereplő – gazdasági társaságokat, vállalkozókat, lakosságot és a szükséges terveket készítő építészeket, mérnököket!

Az elfogadott dokumentumok és a településképi eljárások során használandó formanyomtatványok megtalálhatók és letölthetők itt >>

Egyéb adatok, információk iránt érdeklődni lehet a Főépítészi Csoportnál munkaidőben a 88/549-289 és 88/549-261-es telefonon, illetve személyesen ügyfélfogadási időben.