Véleménykérés HÉSZ módosítás tárgyában Nyomtatás
2023. május 23. kedd, 16:29 Főépítészi hirdetmények

Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Főépítészi Önálló Csoportja felhívja Veszprém város lakosságának figyelmét, hogy Veszprém Megyei Jogú Város 24/2017. (IX.28.) Ör.sz. rendelettel jóváhagyott Helyi Építési Szabályzatát módosítani kívánja

Veszprém, Bagolyvári út 2504 hrsz.-ú ingatlant, 
valamint a közterületi parkoló kialakítás előírás felülvizsgálatát érintően.

Jelen módosítási eljárás lefolytatására a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021.(VII.15.) kormányrendelet (továbbiakban: Kormányrendelet.) 68. § (1), (2) bekezdései alapján – egyszerűsített eljárás keretében kerül sor, az E-TÉR rendszer igénybevételével.

A Kormányrendelet 65.§ (3) bekezdésének megfelelően a partner véleményének megismerése céljából, valamint a 75. §-ának megfelelő helyi partnerségi egyeztetés szabályainak megfelelően lakossági fórum összehívására kerül sor.

A módosítással kapcsolatban 2023. május 31-én 16.30 órakor lakossági fórumot tartunk Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal földszinti tárgyalójában.

Tisztelettel felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a fórum kizárólag a konkrét területet érintő rendezési terv módosításával kapcsolatos kérdéskört érinti.

A dokumentációval kapcsolatosan a partnerek, a Kormányrendelet 65.§ (5) bekezdése és a partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 33/2022. (IX.29.) önkormányzati rendelet 4.§ szerint adhatják meg véleményüket.

A módosítással kapcsolatos véleményezési dokumentáció megtekinthető Veszprém város honlapján (letölthető itt az oldal alján), valamint kifüggesztésre kerül Veszprém Polgármesteri Hivatal Aulájában 2023. május 25-től 2023. június 5-ig.

Kérjük, hogy észrevételeiket lehetőleg írásban tegyék meg, az E-TÉR rendszerben, vagy a Veszprém város honlapján található partnerségi egyeztetésről szóló 33/2022.(IX.29.) önkormányzati rendelet 2. melléklet partnerségi adatlap kitöltésével.

A kitöltött adatlapot kérjük a VMJV Főépítészi Önálló Csoport címére (Veszprém, Óváros tér 9.), vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre megküldeni szíveskedjenek.

Letölthető dokumentum:

icon Véleményezési dokumentáció (Vp. Bagolyvári u. 2504 hrsz.) (3.02 MB)

icon Partnerségi adatlap (223.95 kB)