Tájékoztató az Almádi és Füredi úti csomópontok átépítéséről Nyomtatás
2020. augusztus 24. hétfő, 16:02 Közérdekű hirdetmények

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából a STRABAG Építő Kft. kivitelezésében valósul meg a 8. számú főút Veszprém déli elkerülő I. üteme a Litéri és a Füredi csomópontok között.

A tárgyi beruházás a 8. sz. főút 44+600 – 52+100 km szelvények között készül el. Az egybefüggő 7,5 km hosszú útszakasz építése egyidőben, két külön tervezési szakaszban épül.

A meglévő Almádi csomópont különszintű csomóponttá történő átépítése csak a csomópont VeszprémBalaton irányának lezárásával lehetséges.

A csomópontokban a 8. sz. főút forgalma a kivitelezés ideje alatt is biztosított majd 2x1 sávon. A 7217. j. összekötő (Almádi) út és a 8. sz. főút csatlakozásánál egy külön szintű csomópont kerül kialakításra, északi és déli oldalon egy-egy körforgalommal, ahogy az alábbi képen is látható.

(Nagyobb méret a képre kattintva)   

A beruházáshoz kapcsolódóan az érintett közművek kiváltásra kerülnek, elkészül a Dornyai Béla utca és a Tirat-Carmel utcák korrekciója.

Az építés alatt az Almádi út és csomópont lezárásra kerül 2020 szeptemberétől 2021 nyarának elejéig.

A Dornyai Béla utca megközelíthető marad 2021 januárjáig, addig közműkiváltási munkák zajlanak félpályás lezárással.

Az Almádi út és a Tirat–Carmel utca kereszteződése körforgalommá épül át. Az érintett ingatlanok az építkezés ideje alatt is megközelíthetőek lesznek a munkaterületen kijelölt úton, jelzőlámpás forgalomirányítással a fenti időpontig

2021. év elejétől a Dornyai Béla utca és az Almádi út kereszteződése ideiglenesen lezárásra fog kerülni.

Ezen útszakaszon egy körforgalom lesz kialakítva. A munkálatokat kizárólag teljes szélességű útzár mellett lehet elvégezni.

Az érintett ingatlanok az építkezés ideje alatt is megközelíthetőek lesznek a Cholnoky Jenő utcáról, illetve a 8. sz. főútról.

A további ideiglenes forgalomterelésekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.

A munkálatok miatti esetleges kellemetlenségekért elnézést kérünk!

Köszönjük türelmüket és megértésüket!

 
                Strabag Építő Kft.

Letölthető dokumentum:

icon Strabag tájékoztató a 8-as főút déli elkerülő szakaszáról (5.52 MB)

 
A Füredi úti csomópont: