Útlezárás a 8-as elkerülő Füredi úti csomópontjánál Nyomtatás
2021. szeptember 09. csütörtök, 01:25 Közérdekű hirdetmények

A 8. sz. főút Veszprém déli elkerülőnél 2021. szeptember 16-tól lezárásra kerül a Füredi úti csomópont, műtárgy építése miatt. Ennek első ütemében hídépítési munkák zajlanak majd, szeptember 17. és szeptember 19. között pedig megtörténik a hídgerendák beemelése.

A Füredi csomópontban, a 8. sz. főúton a forgalom továbbra is biztosított lesz a kivitelezés ideje alatt is 2×1 sávon.

A kivitelezési időszakra javasolt útvonal a 73. sz. főút és 7217 j. összekötőút között kialakított T3 terelőút, mely párhuzamosan halad a 8. sz. főúttal.

Veszprém városa a már nyáron forgalomba helyezett Almádi csomóponton keresztül közelíthető meg, illetve a városból innen lehet eljutni Balatonfüredre, illetve Balatonalmádiba is.

A lezárással egyidőben a terelőút végén, a 7217 j. út csatlakozásánál, jelzőlámpa lesz kihelyezve, a forgalom biztonságos haladása érdekében.

A jelzőlámpák 2022 nyaráig, a Füredi csomópont ideiglenes forgalomba helyezéséig segítik a közlekedőket.

A hídgerendák beemelését követően 2021. szeptember 20-tól, második ütemben, a 73. sz. főúton a Balaton irányából érkezőknek lehetőségük lesz felhajtani a 8. sz. főútra, Székesfehérvár irányába.

A Füredi csomópont átépítése várhatóan 2022 nyaráig tart, addig torlódásokra kell számítani a reggeli és az esti csúcsidőszakban.

A munkálatok, illetve útlezárások miatti esetleges kellemetlenségekért elnézést kérünk!

 

 

A csomópont lezárása miatt a V-Busz módosította a 22-es útvonalát. Részletek >>