Óváros tér - Vár utca forgalomkorlátozása Nyomtatás
2022. június 01. szerda, 00:00 Közérdekű hirdetmények

Értesítjük a lakosságot és a működő intézményeket, hogy elindult a Veszprém Várnegyed és az érsekségi épületek rekonstrukciós beruházása, mely a Veszprémi Vár belső területén lévő épületek többségét érinti.

Az építkezés elsődleges útvonala a Szabadság térRákóczi Ferenc utca-Óváros tér-Vár utca. A forgalomkorlátozás egy része előre tervezhető, ütemezhető és szabályozható, így folyamatosan tájékoztatjuk majd a lakosságot a Vár utca, Óváros tér, Rákóczi Ferenc utca és a Szabadság tér forgalmirend változásairól.

A munkálatok 2022 április végén kezdődnek és várhatóan 2023. január végéig tartanak, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa évében nem lesz nagy építkezés a városban.

A munkalátok gyorsabb befejezése érdekében többszáz ember és napi 3050 tehergépjármű dolgozik majd összehangoltan hétfőtőlszombatig annak érdekében, hogy a lakosság lehető legkisebb zavarása és a forgalom minimális akadályozása mellett valósuljon meg a várrekonstrukció.

A felújítás ideje alatt mindent megteszünk, hogy a lehető legkisebb terhelés érje a lakosságot mind a forgalomkorlátozásban, mind a zajhatásban. Mi pedig kérjük az együttműködést annak érdekében, hogy biztonsággal és ütemterv szerint megvalósíthassuk a felújítás elemeit.

A Vár utca teljes hosszában ideiglenes forgalomkorlátozás lép életbe 2022. május 2-től várhatóan 2023. január 31-ig.

A forgalmat munkaidőben élőerős forgalom irányítás vezényli, egyébként pedig táblás és lámpás irányítás kerül kiépítésre.

A korlátozással érintett területen és időszakban a közterületen parkolási tilalom lép életbe a leszűkült átjárható útszakaszok miatt.

Kérdés esetén a +36 20 943 1788-as telefonszámon érdeklődhetnek.

Megértésüket előre is köszönjük!