A 8-as elkerülőn megváltozik a forgalmi rend Nyomtatás
2022. június 30. csütörtök, 00:00 Közérdekű hirdetmények

A beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából a STRABAG Építő Kft. kivitelezésében épül meg a 8. számú főút Veszprém déli elkerülő I. üteme a Litéri és Füredi csomópontok között.

A tárgyi beruházás a 8. sz. főút 44+600-52+100 km szelvények között valósul meg, az egybefüggő 7,5 km hosszú útszakasz építése egyidőben, két külön tervezési szakaszban készül el.

2022.06.30-án délutántól az ideiglenes forgalmi rend az alábbiak szerint változik:

a Füredi csomópontban megnyitják a 73-as számú főutat a keresztirányú forgalom számára mindkét irányban (Veszprém – Balatonfüred és Balatonfüred – Veszprém), valamint a csomópont A-jelű felhajtó ágát (Székesfehérvár – Veszprém/Balatonfüred) az alábbi ábra szerint:

(Nagyobb méret a képre kattintva)    

A 73- as számú főút és a Sepsiszentgyörgy utca csomópontjában a jelzőlámpa továbbra is kikapcsolva marad az esetleges torlódások elkerülése miatt.

Balatonfüred irányából Veszprémbe közlekedők a Sepsiszentgyörgy utcába jobbra behajtva, a körforgalomban visszafordulva és a 73-as számú főútra jobbra visszakanyarodva tudnak behajtani Veszprémbe (a térképen sötét zölddel jelölve) az ábra szerint:


A 73- as számú főútról Veszprém irányából a Sepsiszentgyörgy utcába be lehet hajtani balra, a 73-as számú főútra a Sepsiszentgyörgy utcából, Balatonfüred irányába viszont nem lehet majd kikanyarodni.

Ennek az iránynak a javasolt kerülőútvonala a Sepsiszentgyörgy utcából a 73-as számú főúton jobbra kanyarodva, az új Füredi csomóponton áthaladva a város oldalán lévő körforgalomban történő visszafordulás az ábra szerint:


Köszönjük a türelmüket!