Ideiglenes forgalomkorlátozás parkolók építése miatt Nyomtatás
2022. július 06. szerda, 08:45 Közérdekű hirdetmények

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy megkezdődik a Halle utcai parkoló építése a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával.

A beruházás várható kezdete 2022. július, várható befejezése 2022. október.

A Halle utca 5. számú társasház előtti útszakaszon 53 db merőleges várakozóhelyet alakítanak ki. A parkolóépítés miatt az úttest melletti zöldsáv megszűnik, a járda teljes mértékben átépül.

A közvilágítási oszlopok a jelenlegi helyükön maradnak, 1,50 m széles kiemelt szegélyes középszigettel elválasztva a parkolóktól. Az északi oldali merőleges parkoló keleti irányban 4 db parkolóhellyel bővül.

Az épületek bejárataihoz vezető behajtók megmaradnak. A beavatkozás miatt nem szükséges fákat kivágni, a kivitelezés során kiemelt figyelmet fordítanak azok megőrzésére.

A tervezési terület nyugati részén jelölték ki a szelektív hulladékgyűjtő sziget és szemetes konténer helyét.

A munkálatok alatt ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani. A forgalomkorlátozás kialakításánál elsődleges szempont, hogy az építés összes üteme alatt a forgalom minimális zavarás mellett minden irányban, folyamatosan fenntartható legyen.

Fontos szempont volt még, hogy a területen minél több parkolóhely használható legyen az építés alatt, illetve, hogy a gyalogosok számára folyamatosan biztosítottak legyenek a biztonságos közlekedés feltételei.

A területen az építés teljes időszakában az engedélyezett sebesség 30 km/h-s korlátozása, illetve előzési tilalom alkalmazása szükséges.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!