Három hétre lezárják a Horgos utcát felújítás miatt Nyomtatás
2022. augusztus 05. péntek, 00:00 Közérdekű hirdetmények

Augusztus 10-én, szerdán megkezdődik a Horgos utca felújítása, ezért a Ranolder tértől (Jókai utcától) a Szabadság téri csomópontig teljes útzár lesz érvényben.

A felújítás az út teljes keresztmetszetét érinti, azaz magát az útburkolatot, a kétoldali járdát, és a Francsics lépcső mellett a támfal alatti parkolót.

A teljes útlezárásra azért van szükség, mert nagyon keskeny az út, ráadásul több akna is nehezíti a munkálatokat. A kivitelező két ütemben valósítja meg a rekonstrukciót.

Első ütem: A Ranoldter tér és a Virág Benedek utcai kereszteződés közötti munkavégzés ideje alatt a Szeglethy utca felől a Virág Benedek utcán a forgalom megengedett, a Szabadság téri csomóponton keresztül a járművek közlekedhetnek. 

Az erre közlekedő buszok – a Jókai utcán a Szabadság tér irányába tartó járatok  azonban ideiglenes útvonalon járnak majd a Dózsa György út felé. A másik irányt viszont a lezárás nem érinti: a Toborzó utcán lefelé haladva, majd a Ranolder térnél balra fordulva a Jókai utca járható marad. Mindez azt is jelenti, hogy a Jókai utca az Eszterházy utca felől zsákutca lesz. 

A lezárt útszakaszra csakis az építést végzők és a lakók hajthatnak be, így a lakossági forgalomban előfordulhat kisebb-nagyobb fennakadás (pl. marás vagy aszfaltozás ideje alatt).

A második ütemben a kivitelezés már a Virág Benedek utca és a Szabadság téri csomópont közötti területet is érinti, ekkor a Szeglethy utca a Virág Benedek utcával együtt zsákutca lesz.

Felhívjuk az autósok figyelmét, hogy a lezárás ideje alatt a Virág Benedek utcában megfordulni sem lesz mód, csakis tolatva lehet majd kihajtani.

A felújítás várhatóan három hetet vesz majd igénybe!

Köszönjük a türelmüket!