Tájékoztató az aktuális útfelújításokról Nyomtatás
2022. december 12. hétfő, 00:00 Közérdekű hirdetmények

A vártnál lényegesen gyorsabban befejeződött a Völgyhíd-felújítása

A Modern Városok Program nagyfelületű útfelújítási programjának keretén belül újult meg a Völgyhíd. A rekonstrukció igen sokrétű volt: a szakemberek felújították a négy darab dilatációt, valamint végig a híd hosszában az útburkolatot. Mindkét oldali járdát új, sóvédelmi bevonattal látták el. A munkálatok során a csapadékvíz elvezetését szolgáló ejtőcsöveket is megújították.

Kijavították a Völgyhíd nyugati oldalán lévő pihenőhöz vezető lépcső és a keleti oldalon lévő vizsgálólépcső felső szakaszának hibáit is. Ezeken túl új fedlapokat építettek be a közvilágítási oszlopokhoz tartozó elektromos kábelaknákhoz.

A Jutasi és a Cholnoky úton is végeztek az aszfaltozással

A veszprémiek megkönnyebbülésére lezárultak a Jutasi úton zajló munkálatok is. A felújított útszakaszt átadták a forgalomnak.

További jó hír, hogy előre láthatóan a héten befejeződnek a Cholnoky út rekonstrukciós munkálatai is. Az útburkolat aszfaltozása elkészült, ami azt jelenti, hogy a forgalom az új pályán már haladni tud, mindössze az útburkolati jeleket kell felfesteni és a zöldterületeket kell rendbe tenni.

Elkészült Zrínyi utca óvodához vezető zsákutcás szakasza is, a burkolati jelek festését és a tereprendezést kell még elvégezni.