Felhívás esélyegyenlőségi intézkedés javaslatára Nyomtatás
2023. március 14. kedd, 00:00 Közérdekű hirdetmények

Tisztelt Lakosság!

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény (továbbiakban: Ebktv.) 31. § (1) bekezdése alapján öt évre szóló helyi esélyegyenlőségi programot készít.

Az Ebktv. 31. § (2) bekezdése értelmében a helyi esélyegyenlőségi programban helyzetelemzést kell készíteni a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok – különös tekintettel a nők, a mélyszegénységben élők, romák, a fogyatékkal élő személyek, valamint a gyermekek és idősek csoportjára – oktatási, lakhatási, foglalkoztatási, egészségügyi és szociális helyzetéről, illetve a helyzetelemzésen alapuló intézkedési tervben meg kell határozni a helyzetelemzés során feltárt problémák komplex kezelése érdekében szükséges intézkedéseket.

A helyi esélyegyenlőségi programok elkészítésének szabályairól és az esélyegyenlőségi mentorokról szóló 321/2011.(XII.27.) Korm. rendelet 1. § szerint települési önkormányzat által készített helyi esélyegyenlőségi program helyzetelemzésből és intézkedési tervből áll.

A helyzetelemzésben meg kell határozni a településen élő hátrányos helyzetű társadalmi csoportok teljes lakossághoz viszonyított képzettségi, lakhatási, foglalkoztatási, egészségi, szociális és területi mutatóit, az adott település esélyegyenlőtlenségi problémáit.

Az intézkedési tervben meg kell határozni, hogy a helyzetelemzésben feltárt esélyegyenlőségi problémák felszámolása érdekében milyen beavatkozásokra, intézkedésekre van szükség.

Annak érdekében, hogy a tervezett intézkedések széles körű társadalmi együttműködésen alapuljanak, kérjük, segítse az Önkormányzat munkáját azzal, hogy itt az oldal alján letölthető, vagy az Ügyfélszolgálati Irodán megtalálható koncepciótervező lap használatával legalább egy intézkedési kezdeményezést megfogalmaz.

Kérjük, hogy a kitöltött és aláírt koncepciótervező lapot/lapokat legkésőbb

2023. április 2-ig szíveskedjen visszaküldeni az alábbi elérhetőségek egyikére:

- levelezési cím:

Veszprém MJV Polgármesteri Hivatal Közjóléti Iroda
8210 Veszprém Pf. 1042
- e-mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
Letölthető dokumentum:

 > A jelenleg hatályos VMJV Helyi Esélyegyenlőségi Program

icon Koncepciótervező lap (2023-2028) (31 kB)