Polgármesteri közlemény a veszélyhelyzetről
2020. március 11. szerda, 17:19 Koronavírus - Közlemények

TÁJÉKOZTATÁS

A Kormány által 2020. március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet alapján az alábbiakra hívjuk fel a figyelmet:

Kérünk mindenkit, hogy saját belátása szerint fokozott figyelemmel óvja önmaga és embertársai egészségét! Kérjük, amennyiben influenza, vagy más vírusos, fertőző betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe és ne használjon tömegközlekedési eszközt!

Amennyiben fennáll Önnél a koronavírus fertőzés gyanúja, kérjük, haladéktalanul értesítse telefonon háziorvosát vagy a www.koronavirus.gov.hu oldalon elérhető zöld számot!

Az alapvető higiéniai szabályokat, a tüsszentés-köhögés etikettjét tartsuk be! A gyakori, alapos, szappanos kézmosás és a kézfertőtlenítő használata elengedhetetlen a vírusok terjedésének meggátolásában.

Kérjük, hogy a közintézmények, szociális és gyermek és egészségügyi intézmények, valamint az idősotthonok fokozott figyelmet fordítsanak az alapos takarításra!

Kerüljük továbbá a kézfogással vagy egyéb fizikai kontaktussal járó köszönési, üdvözlési formákat!

Veszprémben az alábbi rendkívüli intézkedéseket tesszük, és kérjük az intézményvezetőket a fokozott betartásukra:

A járvány további terjedésének megelőzése érdekében minden 500 fő feletti szabadtéri és 100 fő feletti beltéri rendezvényt lemondunk további tájékoztatásig.

Kérjük az iskolák vezetőit, hogy halasszák el a diákok külföldi utazásait és a külföldi diákok fogadását

A V-Busz járatain napi fertőtlenítős tisztítással védjük az utazóközönséget és kérjük a fertőző betegeket, hogy ne használják a tömegközlekedési eszközöket!

- Az ügyfélszolgálatokon és az önkormányzati intézmények mellékhelyiségeiben, a nyilvános illemhelyeken a kézfertőtlenítő szerek kihelyezését kértük, illetve a fokozott higiéniai intézkedések betartását, beleértve a kilincsek, korlátok, klaviatúrák és tollak folyamatos fertőtlenítőszeres tisztítását.

Kötelezzük intézményeink minden külföldről hazaérkezett dolgozóját a kéthetes karantén betartására!

Kérem, tartsuk be a kijelölt hatóságok és az operatív törzs utasításait, őrizzük meg higgadtságunkat és vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!


Veszprém, 2020. március 11.
Porga Gyula
 

Koronavírusos fertőzésgyanú esetén hívja telefonon (!) a háziorvosát >>