Jegyzői intézkedés a házasságkötésekről
2020. május 05. kedd, 00:00 Koronavírus - Közlemények

Jegyzői intézkedés a házasságkötésekkel kapcsolatban

A Kormány a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Kormány rendelettel 2020. március 11. napján Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. 

Mint Veszprém Megyei Jogú Város jegyzője a házasságkötésekkel kapcsolatban az alábbi intézkedéseket vezetem be:

- A házasságkötéseken a házasulandók és tanúikon kívül – a védelmi intézkedések biztosítása érdekében – a pénteki esküvőkön legfeljebb 12 fő, a szombati esküvőkön legfeljebb 30 fő vehet részt az anyakönyvvezetőn kívül.

- A polgári esküvő időtartama maximum 15 perc lehet. Az Önök és hozzátartozóik, valamint Kollégáink egészsége és biztonsága érdekében kérjük a fizikai kontaktusok (gratulációk, pezsgőzés, kézfogás, köszöntő ölelések) minimalizálását, mellőzését. Maszk, gumikesztyű viselése ajánlott.

- A pároknak lehetőségük van lemondani vagy későbbi időpontra halasztani házasságkötésüket. Ilyen irányú szándékukat kérjük, jelezzék az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  email címen, vagy a +36-88-549-319 telefonszámon.

A fenti korlátozó intézkedések bevezetéséhez szíves megértésüket és együttműködésüket kérjük. Az intézkedés visszavonásig érvényes.

 
Veszprém, 2020. május 5.
Dr. Dancs Judit s.k.
jegyző