Polgármesteri tájékoztató a módosuló szabályokról
2020. május 04. hétfő, 12:03 Koronavírus - Közlemények

Tisztelt Veszprémiek!

A koronavírus elleni védekezés második szakaszába lépve Veszprémben is módosulnak a szabályok. Bár úgy tűnhet, hogy az üzletek újranyitásával enyhülnek a korlátozások, de az előírások betartása továbbra is az egészségünket szolgálja.

Ennek értelmében Veszprémben:

Kötelező a szájmaszk viselése a piacokon, illetve a tömegközlekedésen utazva, továbbá a kormányzati döntés értelmében a kereskedelmi üzletekben a vásárlás idejére. Ezek mellett a köztereken is javasolt a maszk használata.

- Fokozatosan nyitnak meg a játszóterek és a szabadtéri sportpályák, melyek a fertőtlenítés után május 89-től újra szabadon használhatóak a terveink szerint.

- A Veszprémi Állatkert a látogatási szabályok szigorú betartása mellett május 4-től újra nyitva tart a látogatók előtt.

- A bölcsődei és óvodai ügyeleti ellátás továbbra is biztosított az intézményekben.

- Május 10-től újranyit a "lengyel" piac, a szabályozások és a látogatási rend szigorú betartásával.

- Továbbra is ingyenes marad a parkolás a város közterületein.

- A Március 15. úti sportuszoda továbbra is zárva tart.

- Az önkormányzati fenntartású kulturális intézmények továbbra is zárva tartanak, a későbbiekben döntünk a fokozatos újranyitásról.

- Sajnos sok veszprémi fesztivált érint, hogy semmilyen rendezvényt nem lehet megtartani, így ezek bepótlásáról később döntünk.

- A kormány döntése értelmében május 4-től valamennyi üzlet nyitva tarthat és a vásárlók is látogathatják azokat, de a maszk viselése kötelező!

- Újranyithatnak a vendéglátóüzletek – éttermek, kávézók, cukrászdák, büfék, presszók – teraszai és kerthelyiségei, ahol megengedett az ételek, italok elfogyasztása. A vendéglátó üzletben, az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos  kivétel az elviteles étel kiadása és szállítása.

- A vendéglátóhelyeken a védőtávolság megtartásához szükséges feltételek biztosításáról az üzemeltető köteles gondoskodni.

- Óváros tér 9/A. sz. alatti épületében az ügyintézők kizárólag az erre a célra kijelölt irodában fogadják az ügyfeleket, amelyről a portaszolgálat, vagy a központi ügyfélszolgálat munkatársai adnak tájékoztatást. Továbbra is kérjük az ügyfeleket, hogy ügyeiket – amennyiben az a jellegét tekintve lehetséges – elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, vagy postai úton intézzék, az üggyel kapcsolatos tájékoztatás érdekében telefonáljanak a központi   (88) 549-210-es számra, vagy közvetlenül az illetékes irodának, vagy tekintsék meg a honlapunkon található ügyféltájékoztatót itt >>

Továbbra is vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!   

 
Porga Gyula s.k.