Porga Gyula: Együtt sikerült – Köszönet Veszprémnek
2020. június 22. hétfő, 15:32 Koronavírus - Közlemények

Tisztelt Veszprémiek!

A veszélyhelyzet megszüntetésével, összegezve az elmúlt hónapok történéseit, büszkék lehetünk, hogy ilyen összetartó közösség tagjai vagyunk. Hogy Veszprém sikeresen helytállt a legnagyobb kihívások idején is. Összefogtunk, és minden akadályt leküzdöttünk, pedig váratlanul gördültek elénk.

A koronavírus ráébresztett minket arra is, hogy mennyire fontos, hogy közösségben is létezhessünk, személyesen is találkozhassunk. Most, hogy az elzárás miatt éreztük ennek a hiányát, sokkal jobban értékeljük majd a kulturális és közösségi programokat.

Lassan, de fokozatosan a március óta zárva tartó intézmények is újranyithatnak, az előírt biztonsági feltételek biztosítása mellett. 

- Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár június 16-tól várja újra a látogatókat, de a Helyismereti gyűjtemény, az Olvasóterem, valamint a gyerekkönyvtár egyelőre nem látogatható. A Dózsavárosi és Március 15 úti fiókkönyvtárak június 15 óta tartanak nyitva, míg a Cholnoky lakótelepi Könyvtár június 29-én nyit meg újra.

- Az Agóra Veszprém Kulturális Központ június 19 óta ismét megnyitotta kapuit a vendégek előtt.

- A Veszprémi Petőfi Színház az újranyitást követően fokozatosan növeli a nézőszámot a nézőtéren. Múlt hétvégén 250, ezen a hétvégén már 350 nézőt várnak a teátrumba.

- A Március 15. utcai uszoda június 25-től várja majd a sportolni vágyókat.

- A városi múzeumok is újra kinyitnak, a Tűztorony már két hete várja a látogatókat és a tervek szerint jövő héten megnyílik a Várbörtön is. A Hősi Kapu nyitását augusztus első hetére tervezzük egy időszaki kiállítással egybekötve. A Bakonyi Ház és a Liget megnyitását szeptember első hetére tervezzük.

- A Hangvilla július 6-án, hétfőn nyit újra, egyelőre hétfőtől-péntekig tervezett nyitva tartással.

- A Művészetek Háza Veszprém kiállítóhelyei június 23-tól újranyitnak, így a Modern Képtár-Vass László Gyűjtemény, Dubniczay-palota, Tegulárium is nyitva áll a múzeumi látogatók előtt.

- A VKTT Egyesített Szociális Intézmény bentlakásos otthonaiban az országos tiszti főorvos utasításait betartva június 18-án feloldották a kijárási tilalmat, így újra látogathatók az otthonok. A nappali intézményekben június 22-től, a demens klubban június 24-től várják a gondozottakat. A szociális étkezés esetében június 23-tól visszaáll az étkezés házhozszállítás korábbi köre, így a klubokban a szociális étkezést igénylők éthordóban átvehetik az ebédjüket.

Köszönöm, hogy az elmúlt hónapokban összefogott a város: vállalkozók, civilek, magánemberek egyaránt azon dolgoztak, hogy minél kevesebb veszteséggel vészeljük át ezt az időszakot.

Együtt ez is sikerült. Köszönöm, Veszprém! 

Veszprém, 2020. 06. 22

 
Porga Gyula s.k.