Tájékoztató az orvosi ügyelet betegellátási rendjéről
2020. szeptember 04. péntek, 20:05 Koronavírus - Közlemények

A koronavírus második hullámának közeledése kapcsán ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az alábbi eljárásrend szerint történik a betegellátás az orvosi ügyeletben:

- Ügyeletes kollégáinknak az orvosi ügyelet épületének ajtaját zárva kell tartania.

- Az ambuláns ellátásra jelentkező betegek részére tájékoztató táblát helyeztünk ki, melyen az ápolói telefonszám került feltüntetésre. Kérjük, ezt a számot szíveskedjenek hívni, és ezen keresztül jelezzék panaszukat kollégáink részére.

- Amennyiben a panaszok alapján rendelői ellátás következik, egy COVID kérdőív kitöltését követően testhőmérséklet mérés történik.

- A felsorolt panaszok alapján az orvos dönt, hogy sürgős ellátási esetről van-e szó. Amennyiben igen, úgy a beteg ellátása az ügyeleten megtörténik, ha nem sürgős az ellátása, tanácsadást követően otthonába visszairányítjuk.

- Kérjük, hogy a váróhelyiségekben kihelyezett kézfertőtlenítő szert érkezéskor, illetve távozáskor is szíveskedjenek használni!

- Légúti panaszokkal és/vagy lázas beteg elsősorban telefonon keresse az ügyeletet a személyes megjelenés helyett. Légúti tünetekben szenvedő beteg ne használja a tömegközlekedést, hanem egyénileg autóval legyen kórházba szállítva. Kórházi ellátás indokoltsága esetén is viseljenek szájmaszkot, illetve szükség esetén mentővel történjen a szállítás.

Tisztelettel kérjük fentiek maradéktalan betartását!

Köszönettel:

Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft.