Polgármesteri felhívás a fertőzésveszélyre
2020. október 16. péntek, 03:17 Koronavírus - Közlemények

Kedves Veszprémiek!

Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy ennyire derekasan helytállnak ebben a vészterhes, vírusos időszakban. Tudom, hogy most senkinek sem könnyű, ezért rendkívül hálás vagyok a lakosság együttműködésért és különösen minden egészségügyi dolgozó munkájáért.

Kijelenthetem, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk a tömeges megbetegedések elkerüléséért, és a vírus terjedésének akadályozása érdekében. A védekezést sem anyagi problémák, sem eszközhiány nem akadályozhatja.

Bár az iskolák és az egészségügyi intézmények irányítása kívül esik a hatáskörünkön, mégis igyekszünk a kérdésben és minden egyébben az állami szervekkel, hatóságokkal azon dolgozni, hogy az élet a normális kerékvágásban folytatódhasson, a közszolgáltatások biztosítottak legyenek, a fertőzés terjedését pedig kontroll alatt tudjuk tartani.

Ezért külön kérem, hogy figyeljék az intézmények által kiadott információkat, és így rögtön értesülhetnek majd minden, az intézmények vezetősége vagy fenntartója által hozott különleges döntésről. Ígérem, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy a legfontosabb közleményeket én is megosszam Önökkel.

Fontos leszögeznem, hogy bár a vírus és az őszi borús felhők eltakarhatják a napot, el fognak jönni azok az idők, amikor mindezt már magunk mögött hagytuk, és büszkeséggel emlékezhetünk majd vissza arra, hogy Veszprémet és a város lakosságát nem kényszerítette térdre ez az időszak.

Kedves Veszprémiek! Az a legfontosabb, hogy addig se feledkezzünk meg a koronavírusról. Mindig legyen nálunk maszk, mindig figyeljünk magunkra és egymásra!

Ahol csak lehetőségünk van rá, csökkentsük a fertőzés veszélyét. Mindenki tegye meg azt, ami tőle telik, legyünk előrelátóak és óvatosak!

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Porga Gyula