Polgármesteri felhívás vállalkozók támogatására
2021. február 23. kedd, 12:38 Koronavírus - Közlemények

 

Tisztelt Vállalkozók!

A vendéglátósokkal folytatott konzultáció után valós segítséget nyújtó csomagot állítottunk össze, hogy az ágazat átvészelje a koronavírus okozta nehézségeket.

Az állami segítség mellett az önkormányzat is megoldásokat kínál a bajban:

- a vendéglátóhelyek közterület foglalási díját 2021. december 31-ig elengedjük

- az önkormányzattól, vagy VKSZ Zrt.-től bérelt üzlethelyiségektől a törvény miatt elrendelt bezárás idejére nem kérünk bérleti díjat

- a Vállalkozói Közalapítvány 60 millió forint támogatást nyújt, melyet pályázati úton, vagy kedvezményes hitelforrásként adunk – elsősorban vendéglátó vállalkozásoknak, illetve azoknak, akiknek a korlátozó intézkedések miatt szüneteltetni kell a szolgáltatásukat. Az összegből 30 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vállalkozások egyszeri, maximum 300.000 forintra, melyet:

- meglévő alkalmazotti létszám megtartására
- működési költségekhez történő hozzájárulásra
- eszközberuházásra vagy felújításra
- újraindítási kiadásokhoz történő hozzájárulásra fordíthatnak.

- További 30 millió forint áll rendelkezésre a vállalkozók számára kedvezményes hitelként.

Az önkormányzati segítség mellett a főbérlők is támogatják a bérlőiket azzal, hogy a bezárás hónapjaira nem szedik be a bérleti díjat.

Nemes gesztust gyakoroltak továbbá a nagy szállodák vezetői is, akik a kisebb, teljes bezárásra kényszerített vendéglátóhelyek javára lemondanak a fenti támogatási lehetőségről.

Ez az összefogás is mutatja, hogy Veszprém a bajban is összetart. Büszke vagyok Veszprémre, a veszprémiekre, vállalkozóinkra!

Felhívással is fordulok most a veszprémiekhez, a vállalkozásokhoz, és a magánemberekhez, hogy aki teheti és segíteni szeretne a bajba jutott vendéglátóknak, konditermeknek, az az alábbi számlaszámokon megteheti.

Számlatulajdonos:

Veszprém Város Helyi Vállalkozásokat Támogató Alapítvány
Számlaszám: 73200189-11102144 (Takarékbank Zrt.)

Természetesen Önök is segíthetnek, kérem, hogy aki teheti, támogassa kedvenc éttermét és rendeljen házhoz!

Porga Gyula