Oltási akcióhét december 5-ig meghosszabbítva
2021. november 29. hétfő, 00:00 Koronavírus - Közlemények

A kormány egy héttel, december 5-ig meghosszabbítja az oltási akcióhetet, így előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül várják az oltakozókat a kórházi oltópontok minden nap reggel 7-től este 7 óráig.

Veszprém megyében 7 helyen várják majd a jelentkezőket.

A november 22-én kezdődött oltási akcióhét sikerére tekintettel a jövő héten is minden nap várják a kórházi oltóhelyek azokat, akik a koronavírus elleni vakcina első, második vagy a harmadik, megerősítő dózisát szeretnék megkapni.

Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. 

Aki már korábban regisztrált, javasolják, hogy az eeszt.gov.hu oldalon keresztül foglaljon időpontot, így elkerülheti az esetleges várakozást. Első és második körös, valamint a megerősítő harmadik oltásra továbbra is ötféle vakcina áll a rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Veszprém megyében a következő hét kórházi oltóponton reggel 7-től este 7-ig várják az oltásra érkezőket:

Ajkán a Magyar Imre Kórházban;
Balatonfüreden az Állami Szívkórházban;
Farkasgyepűn a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézetben;
Pápán a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelőben;
Tapolcán a Deàk Jenő Kórházban;
Veszprémben a Csolnoky Ferenc Kórházban;
valamint Zircen a Zirci Erzsébet Kórházban.

Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a regisztrációs lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot (utóbbi 3. oltás esetén is kell), amelyek az  oltási akcióhéten elérhető oltóhelyek teljes listájával együtt megtalálhatók a koronavirus.gov.hu oldalon.

Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta.

Forrás: Vehír / Vp. Megyei Kormányhivatal