Fantasztikus világcsúcs! - Pásztor Bence ifjúsági rekordja
2011. június 15. szerda, 07:26 Sporthírek

Kétszer is megjavította az ifjúsági korosztály aktuális világcsúcsát Pásztor Bence kalapácsvető a Veszprémben megrendezett U-18-as nemzetközi atlétikai válogatott viadalon.

A három ország, Csehország, Szlovénia és Magyarország, mintegy 300 atlétáját felvonultató megméretésen a legnagyobb érdeklődés a férfiak kalapácsvető számát kísérte. A jelenlévőknek nem kellett csalódniuk, hiszen elképesztő verseny alakult ki.

A 16 éves Pásztor Bence 5 kilogrammos szerrel az erőpróba ötödik sorozatában 83,32 méterig repítette a szert, ami új világ- és magyar csúcsot jelentett. Ezt követően Zentai Tibor tanítványa még tovább fokozta a nézők ovációját, hiszen az utolsó dobásra 83,92 méterig jutott.

Zentai Tibor, a fiatal kalapácsvető edzője elmondta, már a bemelegítésnél látszott, hogy Bence kitűnő formában van.

- Hetek, hónapok óta készültünk már erre a válogatott viadalra, szerettünk volna hazai közönség előtt mindenképpen jól teljesíteni. Gondoltam, hogy Bence nem veszi fél vállról ezt a feladatot, nagyon boldog vagyok, hogy végül ilyen fantasztikusan teljesített - összegzett boldogan.

Az ifjúsági világbajnokságra készülő Bence az elért eredmény hatása alatt  még kereste a szavakat.

- Rengeteget dolgoztunk, óriási volt bennem a feszültség. Már az edzéseken is éreztem, hogy jó eredményre is képes lehetek. Titkon bíztam benne, hogy sikerül világcsúcsot elérnem. Szeretnék az ifi vébén is kimagaslóan produkálni, ezért folytatjuk a kőkemény edzéseket. Nincs megállás, mert a célom az, hogy Lille-ben tovább javítsam a rekordot.

Pásztor Bence a szintén magyar Horváth József világcsúcsát adta át a múltnak, a Haladás VSE korábbi kalapácsvetője 83,28 méterrel vezette a rangsort.

Forrás: Napló