Pásztor Bence ifjúsági világbajnokságot nyert
2011. július 08. péntek, 22:30 Sporthírek

Elképesztő teljesítménnyel, teljesen megérdemelten szerzett ifjúsági világbajnoki címet Pásztor Bence veszprémi kalapácsvető.

A franciaországi Lille-ben megrendezett ifjúsági atlétikai  világbajnokságra a kalapácsvető szám esélyeseként utazott ki Pásztor Bence, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolója. Zentai Tibor tanítványától mindenki titkon győzelmet remélt, de azt senki sem gondolta volna, hogy ilyen kiegyensúlyozott és ellenállhatatlan versenyzéssel teszi ezt.

 
Pásztor Bence (archív fotó)

Bence rögvest a finálé elején, az első dobásával jelezte, számára csakis a győzelem elfogadható eredmény, hiszen a kalapácsot egészen 82,13 méterig repítette, ami új világbajnoki rekordot jelentett. A második körben újra munkát kaptak a statisztikusok, hiszen 82,47 méterig szállt a szer.

A mögötte második helyen álló török Özkan Baltaci a harmadik fordulóban új egyéni csúcsot dobott (77,53), ám ez is jócskán elmaradt Bence harmadikjától (82,01). A negyedik és ötödik sorozatban érvénytelen kísérlet miatt nem változott a helyzet. A hatodik, záró felvonásban sem tudta senki megközelíteni a veszprémi fiút, bár a török újra megjavította egyéni legjobbját (78,63),  erre Bence újabb világbajnoki csúccsal válaszolt (82,60) és élete első világversenyén teljesen megérdemelten foglalhatta el a dobogó legfelső fokát.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője elmondta, titkon mindenki bízott Bence sikerében, ám az a szakmát is meglepte, hogy ilyen kiegyensúlyozott produkcióval nyert.

Forrás: Napló.online.hu