Veszprém-rali - Herczig győzött
2011. július 11. hétfő, 23:00 Sporthírek

Herczig Norbert nyerte vasárnap a Veszprém-ralit, a hatfutamos országos bajnokság negyedik versenyét.

A kétnapos viadalon Herczig mögött Kazár Miklós lett a második, a hétszeres abszolút bajnok ifj. Tóth János pedig a harmadik.

A bajnoki címvédő és a pontversenyben éllovas Aschenbrenner György műszaki okok miatt már a szombati első gyorsaságin kiesett.

– Az utolsó gyorsasági szakaszon egy bal kanyarban egy kicsit gyorsabban fordultunk ki, lecsúsztunk az út mellé pár centivel, s ott valami kivágta a jobb hátsó kereket, felnin kellett befejezni az etapot, de korábban elegendő előnyt szereztünk – nyilatkozta az ünnepélyes díjkiosztón Herczig Norbert, aki 3,5 másodperces előnnyel végzett az első helyen.


Herczig Norbert

– A sors egy kicsit kárpótolt minket a múltkori bükkfürdői balesetért. Az első gyorsaságitól kezdve éreztük, nincs bennünk semmi görcs, nyugodtan hoztuk a saját ritmusunkat – mesélte a győztes.

Az év végi elszámolással kapcsolatban elmondta: ezzel az eredménnyel felzárkóztak, s bizakodva tekintenek a jövőbe. – Jön a mindenki számára ismeretlen terep, az Arad Rallye, majd a 1,5 szorzós Mecsek Rallye, nagy harc lesz a végén – állította a pilóta.

A kupák átadását követően senki nem maradt szárazom, hatalmas pezsgő eső lepte el az Óváros teret.

Veszprém-rali, végeredmény:
1. Herczig Norbert, Benics Kálmán (Skoda Fabia S2000) 1:24:07.1 ó
2. Kazár Miklós, Percze Nándor (Mitsubishi Lancer Evo IX.) 3.5 mp hátrány
3. ifj.Tóth János, Tagai Róbert (Peugeot 207 S2000) 23.6 mp h.

Következik: Arad-rali, augusztus 5-7.

Forrás: Vehir.hu