Szinte verhetetlen az önkormányzatunk
2011. szeptember 14. szerda, 08:00 Sporthírek

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Megyei Jogú Városok I. Foci Tornáját a hétvégén Budapesten. 23 csapat versengett.

Az önkormányzatok vezetői, munkatársai, a képviselőtestület tagjai, valamint az önkormányzatok felügyelete alá tartozó cégek, intézmények dolgozói által verbuválódott kispályás csapatok mérték össze tudásukat a tornán, amelynek fővédnöke Kósa Lajos, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke volt. Az Angyalföldi Sport- és Szabadidőközpont műfüves pályáján mind a 23 megyei jogú város képviseltette magát, s három hatos és egy ötös csoportban mérkőztek meg.

 
A torna 2. helyezett veszprémi válogatottja

Veszprém a „B” jelű csoportba került, és sorrendben először a Szekszárddal (1-1), majd Békéscsabával (5-0), Tatabányával (3-1), Szegeddel (4-0) csapott össze, végül pedig Dunaújváros ellen vívta meg csoportkörét, ahonnan magabiztos vezetéssel jutott tovább.

A négy csoportból az első kettő szerepelt a nyolcas döntőben, ahol egyenes kiesési rendszerben folytatódtak tovább a mérkőzések. A négy közé jutásért Veszprém Székesfehérvár csapatával küzdött meg, és a nap legszebb játékával 5-0 arányú, lehengerlő győzelmet aratott. A döntőbe jutásért a soproniakat kellett megverni. A torna legnehezebb mérkőzésén óriási izgalmak közepette 2-1 arányú győzelmet aratott Veszprém város csapata, és bejutott a fináléba.

A döntőt – az addig veretlen és kiváló erőkből álló – Miskolc válogatottjával vívta városunk, ahol nem bírt egymással a két csapat: a 0-0-ás döntetlent követően hétméteres rúgásokkal döntötték el, ki lesz a bajnok. A büntetőkből ellenfelünknek hármat, nekünk azonban csak kettőt sikerült értékesíteni, így a torna második helyével büszkélkedhetnek játékosaink.

A torna gólkirályi címét azonban senki nem vehette el tőlünk, Óvádi Péter veszprémi önkormányzati képviselő összesen tízszer talált be az ellenfelek kapujába, Porga Gyula polgármester pedig a legjobb kapusnak járó elismerést söpörte be.

Forrás: Vehír.hu