Remek szezonkezdés a Centrum SE birkózóinál
2011. október 18. kedd, 06:13 Sporthírek

A startpisztoly az OB futam területi döntőjén dörrent el a veszprémi csapat számára. A Kaposváron megrendezett verseny egyben rangsor verseny is volt, amelyen keresztül a legjobbak feljuthattak az OB döntőbe.

A három korcsoport számára kiírt viadal remekül záródott, hiszen a Centrum SE négy birkózóval képviselte városunkat a megmérettetésen, amelyen valamennyien dobogós helyen végeztek, így az egy hónap múlva esedékes OB döntőbe is bejutottak. A csapat tagja: Krebsz Martin, Krebsz Botond, Krebsz Kolos és Jákói Márk.

A verseny után nem volt túl sok idő a pihenésre, hiszen Veszprémben rendezték az U23-as korosztály versenyével párhuzamosan a Véniss Sándor Emlékversenyt. A nemzetközi környezetben zajló versenyt tavaly összesítettben a Centrum SE nyerte, és idén sem lett volna másként, de sajnos, most nem számolták a csapatpontokat.

A versenyre 16 fővel nevező csapatból mindenki pontszerző helyen végzett, még az újoncként most debütáló Fürst Péter (Kossuth Iskola) is – remek birkózásának köszönhetően – egy ezüstérmet szerzett! Összesítve egy arany, hét ezüst, hét bronz és egy negyedik helyezést gyűjtött be a csapat, amely igazán szép teljesítménynek mondható!

 

Szombaton újabb nemzetközi versenyen is részt vettek a Centrum Sport Egyesület birkózói Kalocsán. A Deák Ferenc Emlékverseny immár 22. alkalommal került megrendezésre, amelyre 11 hazai és határon túli csapat hozta el legjobb versenyzőit. A négy korosztály számára kiírt megmérettetés a városi sportcsarnokban került megrendezésre, ahol izgalmas, sok esetben parázs csatákat láthatott a közönség.
 
A veszprémi alakulat jól sáfárkodott erejével, így mind a tíz versenyzője dobogós helyen végzett:
 
I. helyezett: Ihász Dávid, Krebsz Martin, Márkus Ádám
II. helyezett: Jákói Márk, Márkus Bánk
III. helyezett: Nagy Gergő, Németh Donát, Krebsz Botond, Fürst Péter, Krebsz Kolos
 
A végelszámolás is kellemes meglepetést hozott a Janku-Túri edzőpáros irányítása alatt felkészülő sportolóknak, hiszen összesítettben a dobogó második fokára állhatott fel a csapat.

 

Forrás: Centrum SE