Sikeres Dan vizsgát tettek
2012. március 17. szombat, 20:17 Sporthírek

Budapesten rendezték meg március 1011-én az idei Taekwon-do Mester vizsgákat  az eddigi legnagyobb létszámmal – több, mint 70 fő részvételével. A megmérettetésen formagyakolatokkal,  elméleti tudásukkal, speciál- és erőtörés technikákkal, erősítéssel és a tradicionális küzdelem bemutatásával kellett bizonyítaniuk a vizsgázóknak. 

Megyénk klubjaiból  tizenegyen léptek előre a Taekwon-dos ranglétrán.  A herendi egyesület edzője, Pátkai Miklós kiváló szerepléssel megszerezte az ötödik dan övfokozatot, melyet az országban csupán néhányan tudhatnak magukénak. Tanítványai, Birtalan-Balázs Bea és Bányai Márk jól felkészült munkájukkal kiérdemelték az első dan-t.

A Pétfürdő klubból Enyinginé Andrea vizsgázott második danra – Harmath Mester külön kiemelte önvédelme magas színvonalát. Edzőtársa, Tippán Norbert szintén magabiztos szerepléssel szerezte meg az első mesteri fokozatot. Felkészítőjük Enyingi László.

A veszprémiek hat vizsgázóval képviselték klubjukat; Kerekes Balázs és Gipp Róbert harmadik dan övfokozatra léptek elő, míg Tőkés Renáta, Opra Szabó Zsuzsa, Hogya György és Mészáros Iván kiváló szerepléssel a második mesteri szintet érték el. Tradicionális küzdelmük külön elismerést kapott. Felkészítőik Somlai János és Sebestyén Pál. 

Az idei próbatételen – hazánkban első alkalommal – két mester vizsgázhatott hatodik danra; ez Harmath László Alapító Nagymester nyolcadik dan övfokozata után a következő legmagasabb szint. Fülpesi Tibor, a Tápió-Monor edzője, valamint a magyar ITF taekwon-do válogatott csapatkapitánya és Máté Zoltán, a Hódmezővásárhelyi TKD Klub edzője életútjukkal, illetve a sportágban hazai- és nemzetközi szinten elért munkájukkal érdemelték ki a lehetőséget a részvételre, melyet sikeresen teljesítettek.