Irány az olimpia!
2012. július 18. szerda, 03:13 Sporthírek

Veszprémhez kötődő, az idei olimpiára kijutó sportolókat búcsúztatták el a városházán.


Porga Gyula és Brányi Mária

Porga Gyula elmondta, hogy 15 millióan fognak a Londonba kijutott magyar sportolóknak szurkolni. A 60 000 fős Veszprém lakosai pedig különösen a szívükön viselik a városukhoz kötődő versenyzők sorsát. Városunk első embere gratulált a játékosoknak, hiszen kijutni az olimpiára eleve hatalmas teljesítmény.


Kovács Tamás és Minczér Albert

A VEDAC atlétái elmondták, hogy az egyik fontos tényező a versenyben az időjárás lesz. Inkább várják a kicsit hűvösebb időt, mint a kánikulát, mert a nagy melegben nem tudnak olyan nagy teljesítményt nyújtani. Úgy gondolják, a környező országok sportolóival vannak egy szinten, és velük lesz igazán szoros a verseny.


Rákos Patrik és Szokolai László

Rákos Patrik úszó új egyéni csúcsot szeretne felállítani magának. Edzője, Szokolai László sikeresnek ítélte Patrik ez évi teljesítményét .


Mocsai Lajos, Gulyás Péter és Császár Gábor

A kézilabdás fiúk kiemelték, hogy nagyon erős mezőnybe kerültek, de úgy érzik, fel tudják venni ellenfeleikkel a versenyt. Mocsai Lajos arról beszélt, hogy sajnos kevés volt a szabadságuk, így nehezen tudták kipihenni magukat a játékosok, és a világbajnokság is belezavart a felkészülésbe. Ám ennek ellenére bízik a csapatban, és határozottan kijelentette, hogy most is győzelemre játszanak, ahogy eddig tették. Fontosnak tartja, hogy a fiatalok testileg-lelkileg is felkészüljenek, s a munkát és a szórakozást egyensúlyban tudják tartani.


Iváncsik Gergő, Carlos Reinaldo Perez és Schuch Timuzsin

A program végén Porga Gyula polgármester minden sportolónak átadott egy-egy ajándékcsomagot, és sok sikert kívánt az olimpikonoknak.

Veszprémiek Londonban

Valóra vált a gyermekkori álom – interjú Minczér Albert akadályfutóval.
Olimpiai döntőt érhet a rutin – interjú Orbán Éva kalapácsvetővel.
A maga versenyét szeretné megnyerni – interjú Kovács Tamás maratonfutóval.
Egyedüli magyar triatlonosként megy az olimpiára – interjú Kovács Zsófia triatlonossal.
Tartalékként is teljes gőzzel készül – interjú Rákos Patrik úszóval.

Forrás: Vehír