„Az emberek kíváncsiak Magyarországra”
2012. augusztus 10. péntek, 07:46 Sporthírek

Tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Cell-Cup nemzetközi ifi kézilabda fesztivált Veszprémben. A rendezvényen várhatóan 18 országból 156 csapata vesz részt.

A városházán tartott sajtótájékoztatón Némedi Lajos alpolgármester köszöntötte a résztvevőket kedden. Elmondta, hogy a fesztiválon szereplő országok mind kézilabda nagyhatalmak. Örömmel fogadta, hogy az Olimpia végeztével nem maradunk sportesemények nélkül, hiszen augusztus 14-én megkezdődnek, és egészen a 18-i döntőig minden nap több helyszínen is zajlanak a mérkőzések.

Elhangzott, hogy Veszprém minden tekintetben igyekszik támogatni ezt a rendezvényt. Némedi Lajos kiemelte, a fesztivál jelentőségét az is mutatja, hogy dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes fővédnökként, Porga Gyula, Veszprém megyei jogú város polgármestere pedig a védnökként támogatja a programsorozatot.

Süle Nándor, a Cell-Cup szervezője és rendezője elmondta, hogy emberi léptékben a fesztivál serdülőkorba lépett, azonban rendezvényként ez már érett felnőttkor, hiszen tizenhat évig csak az igazán színvonalas programsorozatok tudnak fennmaradni. Közölte azt is, idén az előzetes bejelentkezések alapján csúcsot fognak dönteni a résztvevők számát illetően, hozzátette, ennél nagyobbra már nem tudna nőni a fesztivál, hiszen a szervezésben résztvevő városok - Veszprém, Várpalota, Ajka, Alsóörs és Balatonfüred - nem tudna elég helyszínt biztosítani a versenyeknek.

Süle Nándor elmondta azt is, hogy idén Kanada, Izland és Spanyolország először képviselteti magát a versenyeken, hozzátette, hogy néhány keleti országból jelentkező csapat a ramadán, vízumproblémák, vagy anyagi gondok miatt nem tud részt venni.

A főszervező a fesztivál erősségeként a pontos szervezést jelölte meg, kiemelte, hogy haladnak a korral is, hiszen az interneten a versenyek eredményei folyamatosan megtalálhatók lesznek. Elmondta azt is, hogy a programsorozat nem csak a kézilabdáról, hanem új barátságok születéséről, és életre szóló élmények szerzéséről is szól. Süle Nándor büszkén jelentette ki, a rendezvény nemzetközi hírneve egyre csak nő, és hogy nem szabad azt elhinni, hogy a világot nem érdekli az országunk. A hatalmas érdeklődés, ami a kézilabda fesztivált kíséri, bizonyítja, az emberek kíváncsiak Magyarországra.

Forrás: Vehír.hu