Veszprémi tékvandó sikerek
2013. március 22. péntek, 04:34 Sporthírek

Március második hétvégéjén zajlott az idei Taekwon-do Magyar Bajnokág, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség legrangosabb eseménye. A versenynek ezúttal Hatvan városa adott otthont. A két napos rendezvény megszervezése nem volt kis feladat, a házigazda Spirit Egyesület azonban kiválóan állta a sarat, és a versenybírókkal karöltve igen gördülékenyen bonyolította a viadalt. A nagy létszámú közönség rengeteg értékes élménnyel gazdagodott; voltak látványos küzdelmek, izgalmas töréstechnikák, szép formagyakorlatok.

 
Mucsy Petra, Bécsi Nikolett, Sisak Zsófia és Kosztyu Veronika

Az eseményen 27 klub 303 versenyzője vett részt: gyermek, serdülő, ifi és felnőtt kategóriákban, ezen belül egyéni- és csapat számokban lehetett indulni. Városunkat 11 versenyző képviselte, eredményekből pedig jól látható, hogy felkészülésük kiemelkedően sikerült. 

Gyermek korcsoportban Kovács Gergő -28 kg-os küzdelemben aranyat, a 9-7. guposok közötti formagyakorlat versenyben bronzérmet vihetett haza. A felnőtt férfiaknál Balázs Máté -78 kg-os küzdelemben bronzérmet-, 8-5. gup-os formában ezüstöt-, Gyömörei Gyula ugyanebben a kategóriában bronzot szerzett, - 85 kg-os küzdelemben szintén harmadik helyezést ért el. Pápista Soma - 63 kg -os küzdelemben lett bronzérmes.

A lányoknál az ifjúsági Sárzó Jennifer -55 kg-os súlycsoporjában nagy csaták után a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A felnőtteknél Bécsi Nikolett szinte a verseny elején törte el egyik kislábujját, ez azonban nem látszott szereplésén: -50 kg-os küzdelemben és erőtörésben is ezüstérmet, 1. danos formagyakorlat versenyszámban bronzérmet vihetett haza.  Sisak Zsófia bokasérülése ellenére jól szerepelt, -56 kg-os súlycsoportban küzdelmi aranyérmet, III. danos formában ezüstöt szerzett. Mucsy Petra - 62 kg-os küzdelemben magabiztos győzelemmel állhatott a dobogó tetejére. Kosztyu Veronika a 4-1. guposok formagyakorlatában, - 75 kg-os küzdelemben, valamint – a Bécsivel vívott hosszú döntő csata után – erőtörésben is aranyérmet szerzett, így kiérdemelte a legeredményesebb felnőtt női versenyzőnek járó különdíjat.

A veszprémi hölgyek a csapat versenyszámokban is tovább öregbítették városunk hírnevét: a Bécsi – Sisak – Mucsy – Kosztyu összeállítású csapat küzdelemben és erőtörésben megszerezte az aranyérmet! (edzők: felnőttek és ifik – Somlai János, Sebestyén Pál, Meilinger László, gyermekek – Vajky László)

A végső mérleg:  9 arany – 4 ezüst – 6 bronz!

A következő nagy esemény a március végi országos Dan vizsga, ahol a résztvevőknek egy kétnapos, a taekwon-do majd minden területére kiterjedő kőkemény vizsgán kell bizonyítaniuk alkalmasságukat a mester fokozatokra.

Forrás: www.tkdinfo.hu, Sisak Zsófia