Figyelem, önuralom és tisztelet
2015. október 06. kedd, 06:15 Sporthírek

Negyedik alkalommal rendezték meg a jótékonysági Budo Veszprém Harcművészeti Napot szombaton a Lovassy László Gimnázium tornacsarnokában.

Porga Gyula, Veszprém város polgármestere, az esemény fővédnöke köszöntőjében elmondta, hogy a már hagyományossá vált harcművészeti nap lehetőséget nyújt a városban működő egyesületeknek a bemutatkozásra és egymás megismerésére. A polgármester szerint azt, hogy milyenek vagyunk, és milyen emberré szeretnénk válni, a művészeteken keresztül tudjuk megközelíteni. A szombati rendezvény jó példa arra, hogy a harcot is lehet úgy űzni, hogy az művészet legyen.


Porga Gyula szerint örömteli, hogy a városban működő harcművészeti egyesületek évről évre egyre sikeresebbek, hiszen egyre több szülő iratja be gyermekeit valamelyik csoportba. A harcművészetek gyakorlása során a gyerekek amellett, hogy kiengedik a gőzt, megtanulják az önuralmat, a figyelmet és a másik iránti tiszteletet.


Porga Gyula

A rendezvény célja, hogy minél több harcművészeti irányzatnak lehetőséget biztosítson a mozgáskultúrájuk, értékeik, szellemiségük bemutatására. A jótékonysági rendezvény bevételét a harcművészeti csoportok utánpótlásnevelésére fordítják a szervezők.


A budo a japán harcművészeti módszerek összefogalaló neve. Gyakorlói szerint a harcművészet nem az ellenséggel való küzdelemről, hanem saját félelmeink leküzdéséről szól.

Forrás: Vehír.hu