Fiesztahangulat a megnyitón
2016. augusztus 10. szerda, 06:14 Sporthírek

Hétfő este lebilincselő látványelemekkel tarkított gálával vette kezdetét a jubileumi, huszadik Cell-kupa.

A nemzetközi kézilabdás fesztiválra 28 ország 84 egyesületének 164 csapata nevezett. A több mint négyezer főt fogadó eseményen 5 játéknapon, 10 kategóriában 6 település – Alsóörs, Ajka, Balatonfüred, Pápa, Várpalota, Veszprém – 11 sportcsarnokában versengenek egymással a kézilabda szerelmesei.

A Kid Rock&Roll SE felnőtt táncosai adták meg az este alaphangulatát, majd a Flip Unit Team akrobatái kápráztatták el a közönséget. Az előadás színvonalát jól jelzi, hogy meghajlás helyett szinkron hátraszaltóval köszönték meg az előadók a szűnni nem akaró vastapsot.

Debütált a nagyközönség előtt a Cell-kupa hivatalos indulója is, majd Molnár Petra és Bakonyi Anett légtorna bemutatója váltotta ki a közönség ovációját.

Ezt követően érkeztek meg a fesztivál főszereplői: tűzcsóvák és füstfelhő közepette vonultak pályára a résztvevő csapatok delegáltjai. A hagyományoknak megfelelően a résztvevő országok zászlóit is felvonultatták. A magyar csapatokat – a Cell-kupa hivatalos lobogójával kezében – Fazekas Nándor, a Balatonfüredi KSE hálóőre vezette fel a 2016-os esztendőben.

Némedi Lajos, Veszprém város alpolgármestere beszédében örömét fejezte ki, hogy Veszprém ismét vendégül láthatja a fesztivált, majd úgy fogalmazott, hogy a mai nehéz nemzetközi viszonyok közepette a sport az egyik olyan érték, ami közelebb hozhatja egymáshoz a különböző nemzetek polgárait.

Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár a szervezők színvonalas munkáját dicsérte, majd az olimpia forgatagához hasonlította az eseményt.

A nyitógála zárásaként együtt szurkoltak a versenyzők „izlandi módon”, majd a Face Team kézilabda show-ját tekinthette meg a publikum.

Forrás: Vehír.hu