Könnyes ünnep az aréna előtt
2017. június 06. kedd, 00:00 Sporthírek

A hangulat egyszerre volt ünnepi és szomorú a Telekom Veszprém idei szezon végi köszöntésén. A Kölnből hazaérkező kézilabdázókat rengeteg szimpatizáns éltette az aréna előtt tartott eseményen vasárnap. A Telekom Veszprém bronzéremmel tért haza a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjéről.

Az utóbbi években megszokottá vált, hogy a kézilabdázók útja először a Veszprém Aréna előtt felállított színpadra vezet.

 
A bakonyi csapatot fantasztikus hangulat fogadta a városban

A hagyományoknak megfelelően sok szurkoló köszöntötte a helyszínen a csapatot, amely ezúttal több tagját búcsúztatta.

– Vannak olyan pillanatok, amikor a szavaknak túl sok jelentősége nincs  kezdte beszédét Porga Gyula, Veszprém polgármestere, aki kiemelte: ez nem az értékelés, hanem az ünnep pillanata. ­ Negyven éve van egy kincsünk, amit úgy hívnak: a csapat  tette hozzá.

 

Közös fotó az arénához kilátogató szurkolókkal

Nagy László csapatkapitány kijelentette: a bakonyi tábor a város és az ország büszkesége. – Az együttes egyszer nagyon szeretné nekik hazahozni a trófeát. ­ Nálatok jobban senki nem érdemli meg! Nincs más hátra, tovább dolgozunk, nekifeszülünk a következő évadnak ­ mondta.

Iváncsik Gergő 17, Gulyás Péter 16 év után köszönt el szeretett klubjától és a fantasztikus közönségtől vasárnap a Telekom Veszprém szezon végi ünnepségén az aréna előtt. ­

– Ha egyszer a kislányom megkérdezi: apa, te sztár voltál? Azt fogom felelni: nem, de sztárok közt játszhattam  mondta könnyeivel küszködve Gulyás Péter, aki befejezi pályafutását. ­– Gyorsan eltelt ez a 16 esztendő, a legszebb éveim voltak. Mindent megtettem a csapatért, ti pedig mindig itt voltatok, mindig biztattatok  fogalmazott a veszprémi nevelésű szélső. ­

– Csodálatos 17 évet töltöttem el itt. Sosem fogom elfelejteni azt a napot, amikor fiatalként ideérkeztem, ahogyan ezt a napot sem fogom. Köszönöm nektek, a klubnak, a társaknak. Fantasztikus utazás volt! ­ – mondta Iváncsik Gergő.

Az egyesület mellettük elbúcsúztatta a távozó Javier Sabate edzőt, valamint Chema Rodriguezt és Marko Kopljart.

Forrás: Napló-Online
(Fotó: Penovác Károly)