Látványos ünnepi programok az EKF-év megnyitóján
2023. január 11. szerda, 07:54 Európa Kulturális Fővárosa 2023

Egyedülálló, történelmi jelenőségű lehetőséget kapott az Európa Kulturális Fővárosa-programév megrendezéséhez Veszprém és a Bakony, Balaton térsége, hangsúlyozta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő az EKF nyitóünnepét bemutató budapesti sajtótájékoztatón.

A különleges, nagyszabású produkció mellett egész nap, sőt egész hétvégén kísérőprogramok várják a Veszprémbe és környékére látogatókat.

Ez nemcsak hivatalossá teszi az EKF-év beköszöntét, hanem egy örömünnep is, amelyet az utcákra kivonuló közönség, a lebonyolító csapat, kultúrakedvelők, a város, a régió szerelmesei együtt élhetnek meg. 

A műsorokat három helyszínen – Kossuth utca, Óváros tér, vár – tartják. 

Az ünnepi megnyitót a Duna Televízió élőben közvetíti, a hétvégi eseményekről az m5 is beszámol, tudtuk meg Markovits Alíztól, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatójától. A programra mintegy 10 ezer vendéget várnak.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere a budapesti sajtótájékoztatón kiemelte, az EKF-pályázat révén Veszprém 2030-ra elérheti, hogy Európa húsz legélhetőbb városának egyike legyen. 

További részletek a megnyitóról itt >>

 
Forrás: Napló
Kép: Veszprém-Balaton 2023 Zrt.

 

 

Kulturális oldalak, folyóiratok: