Megújuló közvilágítás
2011. január 15. szombat, 13:25 Gazdasági hírek

 

Rövidesen lecserélik a városban található közvilágítási lámpatestek fényforrásait. Mintegy hétezer közvilágítási lámpatest van Veszprémben, február 1-je és április 30-a között valamennyiben kicserélik az izzót, ettől hatékonyabb és takarékosabb szolgáltatást várnak – mondta Némedi Lajos a városházán tartott sajtótájékoztatón.
 
 
A városüzemeltetésért felelős alpolgármester jelezte, február 1-jétől új kézbe kerül a közvilágítási lámpatestek üzemeltetése, az E-ON egyik leányvállalata, az EH SZER Kft. végzi el ezt a munkát. Némedi Lajos elmondta, az utóbbi időben sok lakossági panasz érkezett a közvilágítással kapcsolatban a városházára, ezért az új üzemeltetőtől azt is várják, hogy a korábbinál gyorsabban kijavítsa a hibákat. Ha ez nem történik meg, akkor a készülő megállapodás szerint a cég komoly kötbért fizet majd.
– Eddig, amikor a közvilágítási szolgáltatásban bármilyen probléma merült fel, nagyon hosszú idő telt el, mire a szolgáltató kijavította. Most olyan szerződést kötünk, amiben szerepel, hogy a különösen forgalmas és fontos közlekedési helyeken, gyalogátkelőhelyeken a bejelentéstől számított 48 órán belül, máshol 7 nap alatt kijavítják a bekövetkező hibákat.
 
Marosvári Árpád, az új üzemeltető cég ügyvezetője elmondta, a fényforrások cseréjétől jelentősen javul majd a szolgáltatás színvonala. Folyamatosabb lesz a világítást, valamint a bejelentésekre sokkal hamarabb érezhető lesz a reakció.
 
Kovács Zoltán városüzemeltetési csoportvezető jelezte, az új üzemeltető 98 százalékos üzemkészséget vállalt, vagyis a fényforrások ilyen részben mindig működőképesek lesznek. Annak érdekében, hogy a lakosok könnyen be tudják jelenteni a hibákat, számmal látják el a kandelábereket. Még egy fontos változásra is sor kerül. Olyan helyi hibabejelentő szolgálatot hoznak létre, ahol helyismerettel rendelkező szakember fogadja a bejelentéseket. 

Forrás: VTV - Vehír.hu